Mateescu Mihai – Super Slalom

Cupa Pitești Retail Park a revenit spectaculos in peisajul motorsportului autohton cu o etapă, a 5-a, dintre cele mai dificile pentru piloții Campionatului Național de Super Slalom (CNSS) și Îndemânare Auto (CNIA).

Mai mult, GT Auto Club Sportiv, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și Pitești Retail Park – Auchan Bradu, gazdă și parteneri organizatorici, au reușit un nou record de participanți!

Pe o vreme schimbătoare, de la asfaltul încins până la ploaie intensă, piloții au făcut față cu brio condițiilor meteo extreme, cu ieșiri în decor, derapaje controlate și viteze amețitoare. Un spectacol total apreciat de numeroșii spectatori piteșteni, cei care au fost alături de participanți pe tot parcursul celor două zile ale evenimentului, inclusiv la premiere.

Cum era de așteptat, rezultatele din această etapă au conturat poziția piloților în clasamentele anuale, pe grupe, clase, open și echipe.

În cadrul Campionatului Național de Super Slalom primii trei clasați la OPEN sunt cei care au dominat cursa, cu cele mai spectaculoase evoluții, toți trei fiind departajați de mai puțin de o secundă.

Locul 1 a fost câștigat de experimentatul pilot bucureștean, Mihai Mateescu (00:45:71), revenindu-i astfel poziția a treia în clasamentul OPEN anual. Locul 2 l-a ocupat Filip, fiul lui Mihai Mateescu, talentatul junior de numai 16 ani, cu timpul de 00:46:31, menținându-se astfel pe prima poziție în clasamentul OPEN anual, iar locul 3 i-a revenit pilotului Marius Voicu, unul din abonații podiumului OPEN, cu timpul de 00:46:52, locul doi în clasamentul OPEN anual.

Surprize și spectacol au fost în toate clasamentele pe grupe și clase, juniorii (cu vârsta între 14-18 ani) fiind la mare înălțime, susținuți și aplaudați de spectatorii piteșteni.

In cadrul Campionatului Național de Îndemânare Auto primii trei clasați la OPEN au oferit o luptă la fel de intensă (primii doi fiind la o diferență de sub 3 zecimi de secundă), aceștia ocupând și primele două locuri în clasamentul anual.

Locul 1 a fost adjudecat de vâlceanul Cristian Mădălin Popescu (00:49:36), revenindu-i astfel poziția a patra în clasamentul OPEN anual. Locul 2 l-a ocupat gălățeanul Cristian Ioan Oancea, cu timpul de 00:49:61, menținându-se astfel pe poziție treia în clasamentul OPEN anual, iar locul 3 i-a revenit câmpulungeanului Noris Albert Coriu, talentatul junior de numai 14, cu timpul de 00:50:40, locul șase în clasamentul OPEN anual.

De asemenea, în celelalte clasamentele pe grupe și clase, juniorii (cu vârsta între 8-14 ani) au dat farmec și acestei întreceri automobilistice, performanțele lor fiind la cele mai ridicate cote.

Cupa Pitești Retail Park a fost un nou test al capacității organizatorice. Deși au avut loc 133 starturi în cadrul unei manșe de concurs, cu un total de 399 starturi (antrenament cronometrat și două de concurs), programul a fost respectat la minut, atât datorită echipelor de arbitri din Câmpulung și Buzău, cât și cronometrării realizate de Onest Timing.

Mulțumiri speciale gazdei Pitești Retail Park – Auchan Bradu, cei care s-au implicat intens în organizarea acestui eveniment. Partenerii acestui eveniment au fost:  ISUJ Argeș, Jandarmeria Argeș și DJST Argeș.

Acestora li s-au alăturat sponsorii deja tradiționali: Angelli, Valtec, Tegee International și AutoZone-Vianor.

Spectacolul din cadrul CNSS si CNIA va reveni peste două săptămâni, cu ocazia etapei a șasea – Cupa Shopping City Râmnicu Vâlcea, programată în perioada 3-4 septembrie.