Balotă Adrian – Vehicule Electrice

În weekendul trecut (20-21 august), noul Campionatul Național de Vehicule Electrice, aflat în primul an de activitate și la cea de-a cincea etapă în 2022, a poposit la Pitești Retail Park – Auchan Bradu.

Piloții pasionați de alternativa ecologică a motorsportului, de cele mai avansate tehnologii ale viitorului, posesori de automobile cu propulsie electrică, sunt cei care concurează în Campionatul Național de Vehicule Electrice.

La Pitești Retail Park, noul campionat național începe să se contureze având cea mai numeroasă participare, cu piloți veniți din București, Buzău, Brașov, Pitești și Iași. Pe o vreme neprielnică, piloții au făcut față cu brio condițiilor extreme și au oferit un spectacol total, apreciat de numeroșii spectatori piteșteni.

Clasamentului OPEN a fost dominat de buzoianul Adrian Balotă – Tesla Model 3 Performance, cu timpul: 00:47:64, consolidându-și astfel și prima poziție în clasamentul anual. Pe locul doi s-a clasat brașoveanul Horia Platona – Mini Cooper SE, cu un timp foarte apropiat de câștigător (mai puțin de 3 zecimi de secundă) 00:47:91, iar locul 3 i-a revenit bucureșteanului Constantin Ciobanu, pentru prima dată în CNVE, cu Mini Cooper SE (00:48:46).

La grupa E1, mașinile cu puterea sub 250 CP, locul 1 a fost ocupat de brașoveanul Horia Platona (00:47:91), cu Mini Cooper SE, locul 2 i-a revenit bucureșteanului Constantin Ciobanu (00:49:35) cu Mini Cooper SE, în vreme ce bucureșteanul Ciprian Cherciu (00:50:63), cu Kia e, a bifat ultima treaptă a podiumului.

La grupa E2, mașini cu puterea de peste 250 CP, locul 1 a fost ocupat de buzoianul Adrian Balotă (00:47:64), cu Tesla Model 3 Performance,  Paul Baque, pilot de origine franceză, stabilit în Pitești (00:48:91), a obținut locul 2, iar pe ultimul loc al podiumului a venit piteșteanul Vlad Turcescu (00:50:04), cu Smart Roadster electric.

Grupa Sport a fost dominată de același Adrian Balotă (00:47:73), locul 2 – Horia Platona (00:48:14), locul 3 – Constantin Ciobanu (00:48:46).

La echipe a ieșit învingătoare AMI RACING cu 80 puncte, urmată de EV SHOP cu 49 puncte, iar locul 3 a fost obținut de SUV CARS, cu 41 puncte.

Nu în ultimul rând, dorim să le urăm bun-venit noilor participanți ai CNVE, de la Cupa Pitești Retail Park, Constantin Ciobanu, București – Mini Cooper SE, Irina Alexandra Ciobanu, București – Mini Cooper SE și Vlad Turcescu, Pitești – Smart Roadster electric.

În continuare, timpii obținuți în clasamentul Open al CNVE sunt foarte apropiați de cei din CNSS, reprezentând provocarea: mașini cu propulsie electrică sau mașini cu combustie internă.

Clasamentul anual după trei etape poate fi vizualizat aici: https://cnve.gtautoclub.ro/clasament-general/

Cupa Pitești Retail Park a trecut un nou test al capacității organizatorice, cu programul respectat la minut, atât datorită echipelor de arbitri din Câmpulung și Buzău, cât și cronometrării realizate de Onest Timing.

Mulțumiri speciale gazdei Pitești Retail Park – Auchan Bradu, cei care s-au implicat intens în organizarea acestui eveniment.

Partenerii acestui eveniment au fost: ISUJ Argeș, Jandarmeria Argeș și DJST Argeș. Acestora li s-au alăturat sponsorii deja tradiționali: Angelli, Valtec, Tegee International și AutoZone-Vianor.

Spectacolul din cadrul CNVE, alături de CNSS și CNIA, va reveni peste două săptămâni, cu ocazia etapei a șasea, Cupa Shopping City Râmnicu Vâlcea, programată în perioada 3-4 septembrie.