Mihai Șurubariu

Ca în fiecare an, etapa de la Shopping City Râmnicu Vâlcea a avut un succes deplin, cu evoluții dintre cele mai spectaculoase, piloții fiind nevoți să parcurgă traseul de concurs pe ploaie și uscat, totul la limita aderenței.

Piloții aflați la penultima etapă a sezonului competițional 2022, nevoiți să se claseze cît mai bine, au dat un nou test al măiestriei la volan, cu derapaje controlate spectaculoase, viteze mari, ieșiri în decor și multe schimbări de situație în clasament.

Așadar, GT Auto Club Sportiv, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), a reușit o nouă etapă remarcabilă la Shopping City Râmnicu Vâlcea, penultima etapa a sezonului competițional 2022 – Campionatul Național de Îndemânare Auto (CNIA) și Campionatul Național de Super Slalom (CNSS).

Evenimentul s-a desfășurat în condiții excelente, alături de Shopping City Râmnicu Vâlcea, gazdă și partener organizatoric și Primăria Râmnicu Vâlcea.

În clasamentul Open al CNSS victoria a revenit piteșteanului Mihai Șurubariu, cu timpul imbatabil de 00:42:56. Filip Mateescu, tânărul bucureștean de numai 16 ani, s-a clasat spectaculos pe locul 2, cu timpul de 00:43:27, iar pe locul 3, după o evoluție riscantă, a venit Marius Voicu, din Zurbaua-Ilfov, cu timpul de 00:44:21.

Interesantă poziția în clasamentul Open anual al primilor doi piloți, Filip Mateescu și Marius Voicu, aflați la egalitate de puncte. Astfel, cel care va caștiga etapa de la Iași, va fi noul campion național al CNSS 2022.

La CNIA, în clasamentul Open, s-a impus, “la el acasă“, vâlceanul Cristian Mădălin Popescu, cu timpul de 00:45:93, urmat la o diferență de numai o sutime de secundă de liderul clasamentului anual, Cristian Ioan Oancea, din Galați, cu timpul de 00:45:94, iar pe 3 s-a clasat bucureșteanul Dragoș Constantin Sârbu, cu timpul de 00:46:20.

În urma acestui rezultat, in clasamentul anual, Oancea este urmat de Popescu, la doar 3 puncte, urmați de bucureșteanul Mihai Coteanu, astfel că etapa de la Iași va fi hotărâtoare și pentru clasamentul Open CNIA 2022.

Competiția CNSS-CNIA a fost la fel de palpitantă și intensă în toate celelalte grupe și clase, cu prestații impresionante ale juniorilor, cei care au uimit spectatorii vâlceni și reprezentanții autorităților locale.

Clasamentele anuale pot fi vizualizate aici:
CNIA: https://cnia.gtautoclub.ro/clasament-general/
CNSS: https://cnss.gtautoclub.ro/clasament-general/
CNVE: https://cnve.gtautoclub.ro/clasament-general/

În urma etapei finale CNSS-CNIA de la Iași, din perioada 24-25 septembrie, se vor desemna câștigătorii și ocupanții primilor 3 locuri ai sezonului competițional 2022, pe grupe, clase, Open și echipe.

Mulțumim gazdelor: Shopping City Râmnicu Vâlcea și Primăriei Râmnicu Vâlcea, Poliției Locale, Poliției Rutiere Râmnicu Vâlcea, Jandarmeriei Râmnicu Vâlcea, ISU Râmnicu Vâlcea, partenerilor FRAS, Supercargo, partenerilor media: Kiss FM, AutoExpert, AutoStiri, sponsorilor tradiționali: Angelli, Autozone-Vianor, Repsol, Tegee, și celor locali: Rotakt și Acitim.