Adrian Balotă (Tesla Model 3 Performance)

Noul proiect al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), Campionatul Național de Vehicule Electrice, realizat prin Asociația GT Auto Club Sportiv, aflat la cea de-a VI-a etapă, a continuat weekendul trecut în parcarea Shopping City Râmnicu Vâlcea, în zona dintre centrul comercial și râul Olt.

Piloții consacrați, care au pornit la drum alături de noi, în urmă cu doi ani, în Campionatul Național de Super Slalom (CNSS), Ciprian Cherciu și Adrian Balotă, participanți cu Kia e, respectiv cu Tesla Model 3 Performance, au avut o evoluție spectaculoasă, cu aceste mașini atractive și foarte performante.

În acest proiect ambițios, la Shopping City Râmnicu Vâlcea, ni s-au alăturat veteranul Mihai Alexandrescu cu Mini Cooper SE, tânărul Matei Alexandru Pavelescu, tot cu Mini Cooper SE și, nu în ultimul rând, campioana grupei Femina din acest an de la CNSS, Monica Andra Popescu, cu Tesla Model 3 Performance.

Evoluția acestora a fost aplaudată și susținută intens de numerosul public vâlcean, pasionați ai motorsportului, cei care vin în număr din ce în ce mai mare, bucuroși că avem continuitate cu aceste evenimente la Shopping City Râmnicu Vâlcea.

Adrian Balotă, Matei Alexandru Pavelescu și Ciprian Cherciu

În clasamentul Open, mult râvnitul loc 1 l-a obținut buzoianul Adrian Balotă, cu timpul de 00:45:86, consolidându-și astfel titlul de campion național – CNVE 2022. În poziția secundă s-a clasat bucureșteanul Matei Alexandru Pavelescu, cu timpul de 00:46:27, o surpriză, la doua a doua sa participare în CNVE, iar locul 3 i-a revenit bucureșteanului Ciprian Cherciu, cu timpul de 00:47:21, consolidându-și astfel aceeași poziție în Clasamentul Open al CNVE.

La grupa E1, cei cu mașini sub 250 CP, a ieșit invingător tânărul Matei Alexandru Pavelescu, cu timpul de 00:46:27, urmat la mai puțin de o secundă de Ciprian Cherciu, cu timpul de 00:47:21, iar locul 3 i-a revenit veteranului Mihai Alexandrescu, din București, cu timpul de 00:47:96.

La grupa E2, mașini cu puteri peste 250 CP, surpriza zilei a fost bucureșeanca Monica Andra Popescu, cu timpul de 00:47:72, urmată de Adrian Balotă, cu timpul de 00:49:01.

Următoarea etapă din cadrul Campionatul Național de Vehicule Electrice se va desfășura peste trei săptămâni, la Iași (24-25 septembrie), urmând a fi și finala acestui sezon competițional.

Mulțumim gazdelor: Shopping City Râmnicu Vâlcea și Primăriei Râmnicu Vâlcea, Poliției Locale, Poliției Rutiere Râmnicu Vâlcea, Jandarmeriei Râmnicu Vâlcea, ISU Râmnicu Vâlcea, partenerilor FRAS, Supercargo, partenerilor media: Kiss FM, AutoExpert, AutoStiri, sponsorilor tradiționali: Angelli, Autozone-Vianor, Repsol, Tegee, și celor locali: Rotakt, Acitim.