Sezonul 2022 din Campionatul Național de Time Attack ROTAC a ajuns la final odată cu runda cu numărul 5, aceasta urmând a se desfășura în weekendul 10-11 septembrie, pe circuitul MotorPark România.

Așadar, CNTA 2022 revine la Adâncata, traseu ce a devenit o gazdă tradițională pentru aceasta disciplină. Piloții vor avea de înfruntat 4,2 kilometri, aici punându-se accent pe viteză, deoarece traseul cu zonele sale largi de degajare este ceva mai permisiv, la acest capitol, față de Transilvania Motor Ring. În plus, concurenții vor merge din nou pe sensul arhicunoscut al pistei, cel in sensul acelor de ceasornic.

Chiar daca la majoritatea claselor tilurile de campion sunt fie o formalitate, fie deja decise matematic, această ultimă rundă aduce, totuși, două lupte incitante la clasele Pocket ROcket și Club PRO.

La Pocket ROcket doar cinci puncte îi despart pe primii trei clasați, lider fiind Marius Ionică-VW Golf, cu 140 de puncte, urmat de Mihai Prună-VW Golf și Cristian Deaconu-Honda Civic, aceștia din urmă fiind la egalitate. Nu trebuie scos din calcul nici Tudor Beștea-Honda Civic, cel ce a devenit deja campion la SuperSport, punctajul său la Pocket ROcket fiind în acest moment de 124 de puncte.

În schimb, lupta de la Club PRO se dă în doi, Daniel Călin-Renault Megane RS și Valentin Crețu-Ford Focus RS, despărțiți de doar 10 puncte în clasament.

Ultima etapă de ROTAC va beneficia și de transmisiuni live, duminica, 11 septembrie, manșa de SuperLap, respectiv cursa de sprint de la Pocket Rocket urmând a fi difuzate pe canalul de Youtube Federația Română de Automobilism Sportiv și pe Facebook-ROTAC, comentariul fiind asigurat de aceeiași Ștef Raita și Cristina Lazăr.

ROTAC este sprijinit de Nankang Motorsport Europe, SRZ Powdercoating, TCM Tuning, Pro Detaling, TF Service, Racing Nick, Smart Driving Romania, fiind organizat în parteneriat cu MRT Motorsport, sub egida FRAS.