Podium Open Trofeul Râșnov – C.N de Viteză în Coastă. Foto – Pixi Media

Ediția din acest an a Trofeului Râșnov a fost martora unei premiere absolute în țara noastră, după ce Dominic Marcu a triumfat fără probleme în clasamentul absolut al primei etape a Campionatului Național de Viteză în Coastă (CNVC), cu o mașină 100% electrică – Tesla Model 3 Performance.

Pilotul originar din Sinaia nu a avut adversar, astfel că urcare după urcare a reușit nu doar să-și îmbunătățească timpul, dar a și mărit diferența dintre el și principalii urmăritorii.

Pentru Dominic, victoria de la Trofeul Râșnov powered by Pro-X este foarte specială având in vedere faptul că vicecampionul Categoriei I din sezonul anterior și-a făcut debutul la comenzile modelului Tesla chiar la Râșnov, în 2022.

Revenit la viteză în coastă cu gândul de a face sezon complet, clujeanul Bogdan Duma a pilotat excepțional modelul Mitsubishi Lancer Evo pentru a-și asigura poziția secundă în clasamentul absolut – și implicit – victoria în cadrul Categoriei I.

Prezent la start în vederea pregătirii pentru prima etapă a sezonului național de raliuri, Andrei Gîrtofan a ieșit învingător din lupta cu Sorin Huțanu, cel dintâi completând podiumul absolut al primei etape din CNVC.

Podiumurile Categoriei I și ale Grupei 3 au fost identice, cu Duma pe prima poziție, urmat de Gîrtofan și Huțanu – acesta din urmă trecându-și în cont victoria clasei 3A, în timp ce clujeanul Duma s-a impus la 3B.

Medieșeanul Florin Roșca a ieșit învingător la Grupa 4 si clasa 4A, în vreme ce reșițeanul Răzvan Dan Gosta s-a impus categoric în ierarhia Grupei 5 și a clasei 5B, împărțind podiumul cu Ionuț Șimon și sibianul Gheorghe Badea – acesta din urmă triumfând la clasa 5A.

Costin Popescu și-a adjudecat victoria Grupei 6 și pe cea a clasei 6A, urmat pe podiumul grupei de învingătorul clasei 6B – Alexandru Cazacu.

Cosmin Petre s-a impus în clasamentul Grupei 7, dar și al clasei 7B, urmat pe podiumul grupei de Adrian Coteanu, respectiv Alexandru Andreoiu – acesta din urmă reușind victoria clasei 7A.

Același Alexandru Cazacu a bifat victoria ierarhiei dedicate Juniorilor, secondat de Tudor Luca, în vreme ce Nicolas Benea, la debutul în CNVC, și-a asigurat victoria clasamentului debutanților.

De cealaltă parte, în clasamentul bătrânelor doamne ale automobilismului sportiv, Marius Băltățeanu a triumfat în ierarhia OPEN a CNVCI, fiind urmat pe podium de Dan Nirișteanu, respectiv Mircea Avrămescu. Victoria categoriei Dacia Revival a fost adjudecată de Lucian Răduț, urmat pe podium de Robert Adam și Marian Păun.

Partener principal: Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto
Parteneri: Winner, Ados Fresh, Dinamic 92, Euroest Car, Tell Security Systems România, TurboCar, Zizin, Silnef Security
Partener de mobilitate: Serus – Dealer autorizat Renault, Nissan și Dacia
Parteneri tehnici: Cyclon Motorsport, Saw Motorsport, Medecon, Kikicri Auto, PrintINK, Centrul Medical Maria,
Parteneri media: Zile și Nopți, RockFM, Autorally.ro, BizBrașov, NewsBv.ro, Brasovstiri.ro, TviBV_Iubim Brasovul

Trofeul Râșnov powered by Pro-X a fost organizat de A.C.S. Auto Blic Brașov sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, și s-a desfășurat cu sprijinul Consiliului Local și Primăriei orașului Râșnov, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Poliție Rutieră, Biroul de Poliție stațiunea Râșnov.