Podium Open – Trofeul Râșnov 2024. Foto – Pixi Media

Noul sezon al Trofeului Național Masters de viteză în coastă (TNMVC) a debutat cu dreptul pentru Octavian Ciovică și Alexandru Pițigoi, care au obținut victoriile la Categoria II, respectiv Categoria I.

Aflat la comenzile aceluiași Radical SR8, dar mult îmbunătățit, Octavian Ciovică a dat dovadă de un ritm senzațional, ceea ce i-a permis să-și mențină prima poziție în fruntea clasamentului absolut al etapei de-a lungul tuturor manșelor competiționale. Chiar și-așa, brașoveanul n-a avut o misiune neapărat ușoară, pentru că Emil Ghinea – revenit la start cu aceeași Norma M20F (și aceasta mult îmbunătățită) – s-a aflat în permanență aproape de brașovean, diferențele dintre cei doi scăzând de la o urcare la alta.

Podiumul absolut al primei etape de Masters a sezonului a fost completat de Alexandru Pițigoi – aflat la prima etapă cu noul Porsche 992 GT3 Cup. Totuși, acest lucru s-a concretizat doar după ce bucureșteanul s-a impus decisiv în a doua manșă de concurs. La prima urcare în regim de concurs, Radu Benea reușise să se „strecoare” în fața campionului în exercițiu al Categoriei I, la o diferență de numai câteva sutimi. Astfel, prima prezență la start a bănățeanului cu modelul Ferrari 488 Challenge Evo a fost un real succes.

După cum este și firesc, Alexandru Pițigoi s-a impus în ierarhia Categoriei I, împărțind podiumul cu Radu Benea, respectiv Horațiu Ionescu Cristea, acesta din urmă arătându-și din nou clasa prin pilotarea la limite a modelului Porsche 991 GT3 MR.

Întâietatea Categoriei II i-a revenit lui Octavian Ciovică, care a împărțit podiumului cu Emil Ghinea, respectiv Dragoș Savloschi, venit la start cu Radicalul Prosport Evo.

Radu Benea și-a trecut în cont victoria Grupei 1, iar Alexandru Pițigoi s-a impus la Grupa 2. După abandonul tehnic al lui Cosmin Ion – cauzat de o problemă la suspensie – Claudiu Ciucă nu a mai avut adversar la Grupa 3, în vreme ce bulgarul Iskren Veselinov s-a impus și mai autoritar în cadrupei Grupei 4.

Grupele 5 și 6 au avut câte un singur participant – pe Loredan Ștefan, respectiv pe István Soós. Spre deosebire de Loredan, care a terminat cu bine etapa râșnoveană în ierarhia grupei cu numărul 5, brașoveanul Soós nu a efectuat nicio urcare în regim de concurs.

Partener principal: Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto
Parteneri: Winner, Ados Fresh, Dinamic 92, Euroest Car, Tell Security Systems România, TurboCar, Zizin, Silnef Security
Partener de mobilitate: Serus – Dealer autorizat Renault, Nissan și Dacia
Parteneri tehnici: Cyclon Motorsport, Saw Motorsport, Medecon, Kikicri Auto, PrintINK, Centrul Medical Maria,
Parteneri media: Zile și Nopți, RockFM, Autorally.ro, BizBrașov, NewsBv.ro, Brasovstiri.ro, TviBV_Iubim Brasovul

Trofeul Râșnov powered by Pro-X a fost organizat de A.C.S. Auto Blic Brașov sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, și s-a desfășurat cu sprijinul Consiliului Local și Primăriei orașului Râșnov, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Poliție Rutieră, Biroul de Poliție stațiunea Râșnov.