Raliul Suediei: Frații Maior au spart gheața în WRC.

Echipajul format din frații Norbert și Francesca Maior va lua startul în acest weekend la a doua etapă din Campionatul Mondial de Raliuri pentru juniori (Junior WRC), care are loc în Cehia.

Raliuri: Frații Maior, la startul etapei WRC Junior din CroațiaÎn runda precedentă, care a deschis sezonul 2024, Norbert și Francesca Maior au încheiat pe locul 9, obținând 3 puncte în clasamentul general.

„Continuăm aventura în campionatul mondial de raliuri, iar în acest weekend suntem în Croația unde ne așteaptă o cursă extrem de importantă. Ne dorim să ne bucurăm de oportunitatea pe care o avem și vom încerca, și de aceasta dată, să fim foarte concentrați.

Așa cum a fost în Suedia, o vom lua pas cu pas și vom încerca să creștem ritmul de la o probă la alta, astfel încât să plecăm cu un bagaj important de informații și experiență specifică acestui raliu. Sperăm să bifăm din nou o evoluție pozitivă, progresul fiind principalul nostru obiectiv pentru acest sezon”, a spus Norbert Maior, pentru FRAS.

Într-o postare pe social media, din Croația, Norbert s-a arătat foarte optimist, însă vremea neprielnică va juca un rol foarte important în stabilirea timpilor.

„A trecut ceva timp de la ultimul nostru raliu, însă iată-ne în sfârșit în săptămâna cursei! 

Raliul Croației începe mâine, iar de data aceasta trecem la probele de asfalt din jurul Zagrebului. Cu această ocazie avem și prima experiență pe asfalt cu Ford Fiesta Rally3, însă după sesiunea de teste de luni suntem chiar optimiști pentru ce urmează. 

Singura necunoscută în momentul acesta este vremea…  care ne joacă deja feste cu toate cele patru anotimpuri strânse într-o singură zi. ❄☔ Iar după recunoașterile de ieri și de azi, unde am reușit să ne dăm puțin seama de configurația probelor de aici (destul de virajate și alunecoase), cred că nu va fi un raliu ușor, dacă condițiile vor rămâne la fel. Oricum, ca de fiecare dată, we are ready for a new challenge!”, a postat Norbert Maior pe pagina sa de Facebook.

În 2024, frații Maior vor mai lua startul în etapele din Italia, Finlanda și Grecia. Dacă vor deveni campioni mondiali de juniori, premiul este un sezon complet în WRC2, în sezonul 2025.