Alexandru Pițigoi s-a clasat pe locul 3 în clasamentul general al Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă.

Emil Ghinea și-a apărat cu succes titlul de King of the Hill la Reșița și a câștigat a 5-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă – denumită Memorialul Werner Hirschvogel -, în timp ce Jerome France s-a impus în etapa a 3-a a Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă.

Pe traseul de 4,75 km, Emil Ghinea și-a depășit propriul record – coborând până la 2:07,383 – și s-a impus categoric în ambele urcări, cu un timp cumulat de 4:15,528. Pe Valea Domanului, pilotul din Mangalia s-a impus atât la general, cât și în ierarhia Categoriei II a CNVC. Pe locurile 2 și 3 la general s-au clasat Dominic Marcu (4:39,285) și, respectiv, Bogdan Duma (4:53,503). Podiumul Categoriei II a fost completat de Botond Szabo și Dragoș Savloschi. La Categoria I a CNVC, pe primele 3 locuri au terminat Bogdan Duma (4:53,503), Florian Alin Oprițescu (4:54,510) și Andrei Florin Precup (4:56,550).

În clasamentul general al Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă, victoria i-a aparținut lui Jerome France (4:19,930), urmat de Octavian Ciovică (4:20,610) și Alexandru Pițigoi (4:24,947). Bănățeanul Radu Benea și băimăreanul Călin Făgădar l-au urmat pe Pițigoi pe podiumul Categoriei I în ierarhia Trofeului Național Masters. Benea s-a impus în cadrul Grupei 1 (TNMVC), în timp ce întâietatea în ierarhia Grupei 2 (TNMVC) i-a aparținut lui Alexandru Pițigoi. Localnicul George Șchiopulescu a bifat o nouă victorie, câștigând ierarhia Grupei 3 – TNMVC.

Oprițescu, Duma, Precup și Vîlsan, printre remarcați

Alin Oprițescu a triumfat în cadrul Grupei 2 și a clasei 2A a CNVC, în timp ce adversarul său direct, Cosmin Ciucur, s-a impus la clasa 2B. Șefia Grupei 3 și a clasei 3B în CNVC i-a aparținut lui Bogdan Duma. Altfel, etapa reșițeană a fost din nou la discreția piloților locali în ceea ce privește Grupa 4 și clasa 4A, acolo unde s-a impus Andrei Precup. La Grupa 5 și clasa 5B, victoria i-a revenit lui Darius Vîlsan.

Șefia Grupei 3 și a clasei 3B în CNVC i-a aparținut lui Bogdan Duma.

Memorialul Werner Hirschvogel – denumit astfel în memoria legendarului pilot reșițean – a fost o etapă foarte bună și pentru tinerele talente atrase de viteza în coastă. Astfel, brașoveanul Tudor Luca a fost victorios în Grupa 6, clasa 6A și Juniori, iar Nicolas Benea s-a impus atât la clasa 6B, cât și la Debutanți.

După ce și-a asigurat titlul de campion absolut în Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice, Andrei Agapian a revenit la viteză în coastă și s-a impus categoric în clasamentul absolut al automobilelor istorice (și al Categoriei I, respectiv al Clasei 2), fiind urmat pe podium de învingătorul Categoriei II și al Clasei 3, Marius Băltățeanu, respectiv Ionel Gheorghe. Cu al doilea timp cumulat dintre toate automobilele istorice, brașoveanul Robert Adam a triumfat în clasamentul Dacia Revival.

Podium pentru Jerome France și Octavian Ciovică

La finalul etapei comune, în Openul General (CVNC + TNMVC), Ghinea a fost urmat de Jerome France, la o diferență de 4,4 secunde, dar și de Octavian Ciovică, la o diferență de doar 6 zecimi față de pilotul francez. Clasamentele finale pot fi accesate integral aici. Memorialul Werner Hirschvogel a fost cofinanțat de Consiliul Județean Caraș Severin și Primăria Municipiului Reșița.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Club Sportiv Auto Blic în parteneriat cu Asociația Clubul ACM Sport și s-a desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Mobilitatea pe durata desfășurării competiției a fost asigurată de partenerul Porsche Timișoara, dealer autorizat al mărcilor Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Porsche și Cupra.

Partenerii acestui eveniment au fost Invest in Reșița, Logics, Omniasig, Restaurant & Pizzerie Rebel, Tractări 24h, Cricova, Vianor & Absolut Auto, Găman Transport, Allmyd Auto. Parteneri media ai evenimentului – Prima Sport, Radio România Reșița, Banat TV, Autorally, Caon.ro, Reper24.ro.