Campionul en-titre al României la Super Rally și la categoria 2 din TNM de Viteză în Coastă, Jerome France, s-a clasat zilele trecute pe podiumul categoriei Time Attack 1 (locul 3), în cadrul Pikes Peak International Hill Climb, prestigioasa cursă din Statele Unite ale Americii.

Experiența de la Pike Peak este incredibilă. Este o cursă solicitantă care necesită o pregătire intensivă toată săptămâna, cu teste în fiecare dimineață, de la 5:00 la 8:30 pe diferite sectoare pentru a valida traiectoriile și vitezele de trecere. Aceasta este singura variantă, nu se poate face recunoaștere cu mașina de stradă”, a declarat, după cursă, Jerome France.

Pilotul francez a continuat: ”Vremea nu a fost prietenoasă în timpul testelor, cu un singur run pe ploaie în partea superioară și trei runuri, dintre care doar unul pe uscat, în partea inferioară. Cum se spune pe acolo: «Ia ce-ți oferă muntele, muntele este cel care decide.» Ascensiunea integrală este o provocare pentru piloți și mașini, necesitând un aport suplimentar de oxigen pentru piloți”.

Am fost răsfățați de o vreme perfectă în ziua cursei. Echipa RD Limited a făcut o treabă remarcabilă, în ciuda lipsei de somn toată săptămâna. Organizarea în stil american a fost spectaculoasă, cu oameni foarte primitori și binevoitori”, a mai spus Jerome France pentru FRAS.

În privința prestației sale, France a precizat: ”Am adoptat un ritm prudent, mai ales în partea superioară unde nu am avut referințe. Sunt mulțumit de rezultat, care corespunde obiectivelor pe care ni le-am stabilit după teste. Am împărtășit momente atât de frumoase și sunt foarte recunoscător pentru toți cei care au fost implicați în acest proiect”, a mai spus Jerome despre strategia aleasă în Pikes Peak International Hill Climb.

În plan intern, Jerome France a ratat prezența la prima etapă din cadrul TNM de Viteză în Coastă, preferând să participe la jubileul cursei Col Saint Pierre. În schimb, a bifat etapa a doua de la Rânca, pe care și-a adjudecat-o la bordul bolidului Nova Proto NP03.