Podiumul Open de la Cupa Reșița 2023

Emil Ghinea continuă evoluțiile foarte bune în ediția 2023 a Campionatului Național de Viteză în Coastă, de această dată impunându-se în etapa a 3-a, la Reșița.

Evenimentul din Valea Domanului a fost organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu asociațiile sportive Auto Blic și ACM Sport Reșita, și susținut de Primăria Municipiului Reșița.

La bordul bipostului Norma M20F, Emil Ghinea a dominat întrecerea din Valea Domanului realizând a doua victorie stagională, după cea de la Mediaș. „O etapă frumoasă, terminată în flăcări“, a descris pe Facebook pilotul din Mangalia etapa de la Reșița, acolo unde s-a impus și în 2022.

Ghinea a dominat toate manșele de recunoașteri

Sâmbătă, toate cele trei manșe de recunoaștere a traseului s-au dovedit specialitatea lui Ghinea. Au urmat cele două manșe de antrenament, pilotul din Mangalia luând decizia să parcurgă doar una singura, câștigată și aceasta, stabilind, astfel, și cel mai rapid timp al zilei (2:08,416). Duminică, Ghinea a fost deasupra tuturor și după cele două manșe de recunoaștere, stabilind chiar un timp superior celui de sâmbătă (2:08,231).

În prima manșă de concurs, Ghinea a reușit un timp de 2:07,980, care, în final, avea să-i aducă titlul de King of the Hill (cel mai bun timp al etapei) pentru al doilea an consecutiv, în vreme ce rivalul său, Octavian Ciovică, a venit la aproximativ 3 secunde în urmă. În manșa secundă de concurs, Radicalul SR8 al lui Ciovică s-a oprit, din cauza problemelor tehnice. Totuși, brașoveanul a reușit să-l repornească, însă timpul nu a mai contat în lupta pentru întâietate.

Astfel, misiunea lui Emil Ghinea a devenit o formalitate, sportivul de la malul mării reușind un timp de 2:11,612, suficient pentru a-și adjudeca runda.

George Șchiopulescu

Doi reșițeni pe podiumul Open

Surpriza frumoasă a Cupei Reșița 2023 a fost prezența a doi reșițeni pe podiumul Open. Locul 2 a fost ocupat de George Șchiopulescu, la prima clasare în Top 3 al unei etape de Viteză în Coastă, în vreme ce Claudiu Ciucă s-a clasat pe locul 3, rezultat cu care și-a consolidat poziția de lider al Categoriei I, cu maximum de puncte.

Mai mult, în ierarhia Grupei 5 și a Clasei 5B podiumul a fost 100% reșițean, cu Darius Vîlsan pe primul loc, urmat de Andrei Precup și Răzvan Dan Gosta. Un alt localnic, Gabriel Găman, a câștigat Grupa 6 și Clasa 6A, iar juniorul Mircea Avramescu și-a adjudecat clasa 6B.

Claudiu Ciucă

Clasamentele finale pot fi accesate AICI

Cupa Reșița 2023 a fost un eveniment organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu asociațiile sportive Auto Blic și ACM Sport Reșita, cu sprijinul Primăriei Reșița, Consiliul Local Reșita și Invest in Reșița.

Următoarea etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă, Trofeul Valea Uzului, se va desfășura în perioada 29-30 iulie, la Dărmănești (Bacău).