Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) reamintește printr-o adresă trimisă tuturor Federațiilor sportive din România, faptul că țara noastră este semnatară a Codului Mondial Anti-Doping și a acceptat Convenția Internațională împotriva dopajului în sport.

Prin urmare, ANAD solicită un consimțământ scris din partea părinților sportivilor minori în vederea testării acestora în competițiile sportive, conform noului Cod Mondial Anti-Doping 2021 și a anexei B – Modificări pentru sportivii minori, art B.3.1. din Standardul Internațional pentru Testare și Investigații:

„Autoritatea de testare are responsabilitatea de a se asigura, atunci când este posibil, că OCD deține informațiile necesare pentru a efectua ședința de recoltare a probei cu un sportiv minor. Acest lucru presupune, ori de câte ori este necesar, confirmarea consimțământului părinților pentru testarea oricărui sportiv minor”.

Consimțământul trebuie să fie însoțit de documentele necesare în conformitate cu actele normative în vigoare, în momentul legitimării în cadrul unei Federații.

Pentru mai multe informații, vă recomandăm să accesați site-ul Agentiei – www.anad.gov.ro – și următoarele link-uri: