Secretariatul Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) informează toți președinții/reprezentanții cluburilor că, în momentul licențierii sportivilor în platforma online, sunt rugați să încarce avizul medico-sportiv (valabil 6 luni de la data emiterii) al fiecărui sportiv licențiat, pe lângă celelalte documente, după caz.

În momentul în care avizul este încărcat, președintele/reprezentantul clubului este obligat să bifeze, cu ajutorul calendarului alăturat, data la care avizul a fost eliberat, iar sistemul de licențiere va calcula automat data la care avizul urmează să expire. Această nouă procedură vine în sprijinul cluburilor pentru o evidență cât mai clară a sportivilor licențiați.

Conform Ordinului MS nr 1058/2003 din Legea 69/2000, avizul-medico-sportiv poate fi eliberat numai de către medicii specialiști de Medicină Sportivă, alte adeverințe nefiind valabile.

Reamintim că licențierea anuală a sportivilor se poate face fără penalizarea de 30% din valoarea licenței până cu 21 de zile înaintea primei etape din cadrul campionatului/campionatelor la care sportivul licențiat dorește să participe.

Vă mulțumim!