De Ziua Naţională a României, Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) prezintă noua sa siglă oficială. Mai jos regăsiţi comunicatul oficial şi Ghidul de utilizare a noii identităţi vizuale.

De‐a lungul existenței sale, Federația Română de Automobilism Sportiv și‐a propus să inspire încredere, autoritate și integritate. Și cum federația și cele 160 de cluburi membre s‐au adaptat și s‐au ridicat la cerințele secolului XXI, s‐a impus ca această tendință să fie oglindită și în imaginea de marcă. Pentru aceasta, la finalul anului trecut, FRAS a inițiat un concurs pentru realizarea noului logo al forului care guvernează sportul automobilistic în România.

În urma jurizării celor mai bune propuneri, câștigător a fost desemnat Dan Grigorescu. A terminat cursurile Liceului de Artă din Baia Mare și pe cele ale Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, unde a absolvit și masterul în design de obiect, grafic și interior. Cu o experiență de 21 de ani în domeniul design‐ului, Dan Grigorescu își prezintă creația astfel:

“Am încercat să păstrez toate elementele siglei vechi, încorporându‑le într‑o manieră elegantă și minimalistă. Inițialele FRAS au fost concepute ca un traseu ‑ în mod abstract ‑ înclinarea sugerând totodată și dinamica tipică sportului automobilistic. Acestea lasă în urma lor fanionul în șah, care a înglobat culorile tricolorului.”

În ședința sa din 20 noiembrie 2020, Biroul Executiv al FRAS a aprobat noua siglă oficială a Federației Române de Automobilism Sportiv, urmând ca decizia să fie ratificată și în următoarea Adunare Generală a FRAS.

Comunicatul poate fi descărcat în format PDF de aici.

Ghidul de utilizare poate fi consultat aici.

Sigla poate fi descărcată de aici.

Pentru alte informatii, contactati office@fras.ro