Costel Cășuneanu a reușit prima victorie din carieră la open, în a doua etapă din Campionatul Național de Super Rally, organizată la Târgu Mureș, și este noul lider al clasamentului.

Cu licență anuală în Super Rally, Cășuneanu, care merge atât la raliuri, cât și la viteză în coastă în acest sezon, se simte excelent pe circuitele stradale, asta după ce la Mangalia, în etapa inaugurală, obținuse podiumul. Acesta e cunoscut pentru faptul că în trecut a concurat cu succes, atât la off road, cât și la rally raid.

Pe o Skoda Fabia R5, băcăuanul a avut un start excelent încă din calificările de la Târgu Mureș și a terminat al doilea, în spatele lui Armando Battochi (Ferrari 458 Challenge), la numai 300 de miimi în spatele acestuia. În finală, Cășuneanu a înregistrat un incredibil 03:19,153 în manșa a treia, cu peste trei secunde în fața lui Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), care a încheiat tot manșa a treia în 03:22,416.

Podiumul de la Târgu Mureș a fost completat de Aurelian Andronache (Speed Car GT 1000), însă acesta nu a punctat în clasament deoarece a participat cu licență one-event.

Campion anul trecut în primul sezon din istoria Super Rally, Vlad Cosma a avut o prestație excelentă și de această dată, cu un loc 5 în manșa finală. Pe un Subaru Impreza, pilotul clujean a terminat finala în 03:29,897.

În total, la etapa a doua au participat 33 de piloți, printre aceștia numărându-se și Mihai Barbu Alexandrescu. Veteranul curselor din România, campion anul trecut la autoslalom, a concurat cu Dacia 1300, parte din proiectul Dacia Revival.

De asemenea, Sorin Ghișoi, singurul concurent la clasa electrică din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, a concurat și la Târgu Mureș cu același Volkswagen Golf Electric.

În clasamentul open al Campionatului Național de Super Rally, Costel Cășuneanu ocupă prima poziția la jumătatea sezonului. Cu 19 puncte adunate, acesta domină autoritar topul, al doilea clasat fiind Robert Barabas, cu 13 puncte, iar pe 3 este Titi Aur, cu 10 puncte.

Clasamentele complete după primele două etape sunt disponibile aici.

Rezultatele complete ale etapei de la Târgu Mureș sunt disponibile aici.