Sursă foto: Daniel Maximilian Milata

Etapa a treia din Campionatul Național de Karting s-a desfășurat în acest weekend pe circuitul Prejmer din județul Brașov, acolo unde s-au înscris un total de 26 de piloți.

Clasa Mini a oferit și de această dată o luptă intensă pentru prima poziție, la startul din finală fiind înscriși 8 piloți. Constantin Andrei a înregistrat a doua victorie consecutivă după ce s-a impus și în etapa de la Bacău.

Rezultatele finalei de la Clasa Mini sunt disponibile aici.

Octavian Costache s-a impus la Clasa OK-J. Sursă foto: Daniel Maximilian Milata

De data aceasta, podiumul a fost completat de Dinu Stroescu, la mai puțin de jumătate de secundă, și de Teodor Morăruș. Acesta din urmă obținuse un loc 2 la Bacău, asta după ce la prima etapă, de la București, venise doar al șaselea.

Vicecampion anul trecut la KF, Raul Pop concurează de anul acesta la KZ2, iar acum, la Prejmer, a bifat al doilea succes stagional. Pop a profitat de problemele tehnice înregistrate de Viorel Budei și Christian Muller și s-a impus, așa cum a făcut-o și la Bacău în etapa a doua.

Rezultatele finalei de la Clasa KZ2 sunt disponibile aici.

Octavian Costache a bifat primul loc 1 de anul acesta, de data această în finala OK-J. Campionul en-titre de la Mini o-a învins la Prejmer pe Darius Cotigă și pe Vlad Petri.

Rezultatele finalei de la Clasa OK-J sunt disponibile aici.

Sursă foto: Daniel Maximilian Milata

Cu 5 piloți pe grila de start, clasa KR-Max a fost câștigată din nou de Sebastian Scîrleț, care domină autoritar acest sezon. Acesta a câștigat toate cele trei etape de până acum, iar la Prejmer a avut un avantaj de peste 16 secunde față de următorul clasat, Ovidiu Hasan. Podiumul a fost completat de Antonia Tănăsie, cea care concurează cu succes și în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop.

Rezultatele finalei de la KR Max sunt disponibile aici.

Tudor Jercan s-a impus din nou la Pufo, așa cum a făcut-o și la Bacău, învingându-l acum pe Cristian Velciu, cel care câștiga etapa inaugurală a sezonului 2019 de la București. Iulia Berea a terminat din nou pe podium, fiica fostului pilot Alex Berea fiind deja o prezență constantă în Top 3. De altfel, anul trecut, la Gala Campionilor, Iulia a fost a treia la Clasa Pufo.

Momentele de relaxare dintre manșele de concurs. Sursă foto: Daniel Maximilian Milata

Rezultatele finalei de la Clasa Pufo sunt disponibile aici.

La Kid, duelul s-a dat între Dragoș Budei și Vlad Ursuleasa, de această dată victoria aparținându-i lui Dragoș, schimbând astfel locurile pe podium față de etapa de la Bacău.

Rezultatele finalei de la Clasa Kid sunt disponibile aici.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Karting 2019 va avea loc în perioada 13-14 iulie la Bacău.