Din cauza faptului că zăpada se topește în ritm rapid în zona Comandău, organizatorii au decis amânarea rundei pentru perioada următoare. Sursă foto: Dan Străuți

Covasna Winter Rally, etapa pe zăpadă care deschide Campionatul Național de Raliuri Betano 2021, a fost amânată din cauza condițiilor meteo, anunță o decizie luată de Comisia Națională de Raliuri și organizatorii locali.

„Având în vedere că în ultimele 48 de ore reprezentanții FRAS prezenți la fața locului au constatat o deteriorare rapidă a stratului de zăpadă existent pe probele speciale și ținând cont că în următoarea perioadă sunt anunțate în timpul zilei temperaturi ridicate, care ajunge până la plus 6-7 grade Celsius, s-a decis amânarea primei etape din Campionatul Național de Raliuri Betano”, a anunțat comisia printr-un comunicat.

Noua dată de desfășurare a etapei ar urma să fie 20-21 februarie, perioadă în care se anunță vreme prielnică pentru ca raliul să se desfășoare pe zăpadă, așa cum este programat anual. „În funcție de rezultatul monitorizării meteo din zilele următoare, se estimează că perioada 20-21 februarie ar fi convenabilă pentru desfășurarea etapei”, au mai anunțat reprezentanții comisiei.