Organizator al Raliului Moldovei-Bacău şi al etapei de CNVC2 de la Dărmăneşti, Adrian Răspopa nu va mai putea organiza, din păcate, şi competiţia de ciclism Gentlemen’s Bacău Tour 2021, dar echipa lui de la ACS Rally Spirit, în colaborare cu Federația Română de Ciclism și Road Grand Tour propun acest eveniment în memoria sa. 

Ediția din acest an din Gentlemen’s Bacău Tour va promova ideea de echipă. Cursa reprezintă un contratimp pe echipe (acestea pot fi mixte și pot avea minimum 4 rutieri), iar traseul va însuma un total de aproximativ 160 de km. Scopul acesteia este de a aduce împreună în același loc iubitorii ciclismului și de a pune în prim-plan voia bună și distracția pe bicicletă. Startul se va da din fața Hotelului Perla din Slănic Moldova, Bacău, sâmbătă 9 octombrie, la ora 9 dimineața.

Comunitatea de cicliști din județul Bacău își dorește un nou campion în acest sport, așa că, în 2021, Consiliul Județean Bacău a susținut 3 competiții. Două dintre ele s-au disputat și au fost extrem de apreciate: Turul Colinelor (12-13 iunie) și Drumul Eroilor (21-22 august). Ultima va reprezenta o defilare a echipelor prin județ: Gentlemen’s Bacău Tour, și va avea loc pe 9 octombrie.

Pentru a motiva mai mult iubitorii de pedalat din Bacău să ia parte la acest eveniment nu se va percepe taxă de înscriere pentru cei ce locuiesc în județ.

Partenerii principali ai competiției sunt Consiliul Județean Bacău, Primăria Slănic Moldova, Primăria Zemeș, Road Grand Tour și Federația Română de Ciclism. Sponsorii principali sunt Dedeman, Fiald, Skoda România. Parteneri tehnici: 4F, Gironap si Aqua Carpatica.

În Biroul Executiv al FRAS s-a discutat susţinerea în continuare de către Federaţia Română de Automobilism Sportiv a competiţiilor de automobilism organizate de Adrian Răspopa până în acest an, astfel încât Raliul Moldovei-Bacău şi etapa de CNVC2 de la Dărmăneşti să se desfăşoare mulţi ani de acum înainte în memoria iniţiatorului.