Atmosferat creată de fani a fost una specială.

Sezonul 2022 în Campionatul Național de Drift s-a încheiat spectaculos lângă Arena Națională, acolo unde mii de spectatori au fost prezenți pentru a asista la etapa finală unde au fost prezenți 70 de piloți din 3 țări. Runda din Capitală a stabilit și numele noilor campioni naționali la clasele Semi Pro și Pro.

Acest an a programat 5 etape, două pe circuitul Transilvania Motor Ring, una pe traseu montan pe TransRarău, o alta pe circuitul Rabocsring din Mariapocs și cea din jurul Arenei Naționale. La Pro, victoria i-a revenit bulgarului Yordan Mladnoev, care l-a învins în finală pe conaționalul său Pavlin Penev, în timp ce la Semi Pro, în finala mare a câștigat un alt pilot bulgar, Kristiyan Karageorgiev după un battle cu Incze Tamaș.

Moise a fost urmat pe podiumul sezonului de Gabi Imre jr (16 ani) și Claudiu Adam (19 ani).

Titluri de campion nu au ajuns însă la câștigătorii ultimei etape, ci la Dragomir Roglinov la Clasa Pro, în timp ce marele campion al anului 2022 Radu Moise aka Evl Santos, unul dintre cei mai vechi piloți din RoDrift. Cu o carieră începută în 2007, Santos a obținut primul său titlu de campion la Pro.

Acesta a strâns un total de 350 de puncte, iar în clasamentul final al sezonului a fost urmat de o mare surpriză, juniorul Gabi Imre jr (16 ani), cel care la etapa finală de la București a fost primul în calificări și al treilea după battle-uri. Podiumul complet al sezonului 2022 a fost completat de campionul en-titre, Claudiu Adam (19 ani).

Spectacolul a fost la el acasă la Arena Națională în ultima etapă.

Topul final de la Semi Pro a avut de asemenea o surpriză. Pe lângă bulgarul Roglinov, pe podiumul final din 2022 s-au mai clasat Incze Tamaș și, în premieră, Alice Ene, cea mai tânără sportivă din campionat, la numai 15 ani.

Clasamentele complete ale sezonului 2022 în RoDrift sunt disponibile aici.