Campionatul Național de Drift va avea următoarele două etape ale sezonului exclusiv pe traseu montan, prima oprire urmând să aibă loc chiar în acest weekend, la Pojorâta, pe TransRarău, una dintre cele mai spectaculoase șosele din țară.

După ce primele runde din acest campionat s-au desfășurat pe circuit, pe Rabocsring din Mariapocs și Transilvania Motor Ring din Târgu Mureș, pentru drift urmează TransRarău și Transalpina.

Un total de 29 de piloți vor fi prezenți la tradiționala etapă din acest weekend. Favoritul local Răzvan Frățianu va lua startul din postura de lider al campionatului, ca urmare a victoriei din Mureș.

Ultimii doi campioni naționali, Călin Ciortan și Iulian Jumuga, vor absenta din Bucovina. De trei ori câștigător al sezonului, Ciortan nu a reușit să rezolve în timp util problema tehnică întâmpinată în Mureș cu Nissan Silvia, noua sa mașină de concurs.

Sâmbătă este ziua dedicată antrenamentelor libere, în timp ce duminică dimineață vor avea loc calificările, iar de la ora 16:00 sunt programatele Battle-urile transmise în direct de Pro X.

Imediat după TransRarău, caravana driftului va ajunge în Oltenia, pe o altă șosea superbă, Transalpina, în perioada 10-11 august. Ultima etapă din 2019 este programată în septembrie la București.