Singurul echipaj auto românesc de la Raliul Dakar, format din Claudiu Barbu și Marius Lupu, a ajuns azi noapte la finișul celei de-a doua probe din faimoasa competiție care se desfășoară în Arabia Saudită.

În premieră la Raliul Dakar, după ce în ultimii trei ani au luat startul la Africa Eco Race, cei doi români au întâmpinat mari probleme încă de pe prima probă specială, care s-a desfășurat pe o distanță de 623 de kilometri între Jeddah și Bisha.

„În prima jumătate a etapei am avut un parcurs foarte bun, însă la vreo 20 de minute am luat efectiv foc după ce s-a spart returul de benzină de la RZR. Tot spatele mașinii era în flăcări. Am reușit să stingem incendiul, însă tot ce înseamnă cabluri și plastic s-a topit. Am ajuns într- final la capătul probei, iar băieții de la tehnic s-au chinuit toată noaptea să refacă ce se mai poate. Incendiul ne-a creat mari probleme și pentru a doua probă, iar acolo am pierdut mult timp. Cred că ne-am oprit de 15 ori pe parcursul acestei probe, de fiecare dată cu alte probleme, dar am ajuns într-un final. Rămânem încrezători”, a declarat Claudiu Barbu.

Cei doi campioni naționali la rally raid se află pe locul 54 la general în această ediție a Raliului Dakar și pe 39 la SSV după primele două probe, care au însumat peste 1.000 de kilometri. Astăzi, echipajele au de parcurs a treia probă, cu plecare și sosire în Wadi Ad Dawasir, distanța totală fiind de 630 de kilometri. Echipajul format din Claudiu Barbu și Marius Lupu este susținut de Federația Română de Automobilism Sportiv și Ministerul Tineretului și Sportului.

În total, Raliul Dakar 2021 are 12 probe speciale, care acoperă o distanță totală de peste 7.000 de kilometri. Finișul este programat pentru 15 ianuarie, iar singura zi liberă va fi pe 9 ianuarie.