Eliott Delecour, o nouă experiență în România
Eliott Delecour

După ce a debutat în automobilismul sportiv la Raliul Iașului, Eliott Delecour e gata să ia startul și în Tess Rally Brașov, ultima etapă a sezonului 2023 din Campionatul Național de Raliuri Betano.

La Iași, la volanul unei Dacia Sandero, alături de copilotul Mathieu Coppa, Delecour jr. și-a creat un avans de aproximativ 5 minute la general, după prima zi! Din păcate, o problemă tehnică l-a făcut să iasă cu mașina în decor, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit, fiind un incident minor.

Cu toate acestea, tânărul pilot francez, în vârstă de 16 ani, a surprins pe toată lumea prin stilul spectaculos, mai ales pe probele atât de dificile ale unui astfel de raliu, așa cum este și Tess Rally Brașov.

„Pentru primul meu raliu, mi-a plăcut enorm faptul că am avut șansa să pot intra în această disciplină la vârsta mea. Este o nebunie curată, încă nu-mi vine să cred. Am învățat foarte multe pe parcursul acestei prime curse. De asemenea, am întâlnit multe situații neașteptate, care mi-au permis să fiu și mai încrezător în nivelul meu de pilotaj”, mărturisea Eliott Delecour, într-un interviu acordat FRAS, după experiența traită într-un raliu.

De această dată, fiul legendarului François Delecour, triplu campion al României, va concura în cadrul Cupei Clio Rally Challenge, la volanul unui Renaul Clio Rally 5.

„Este o mare onoare pentru noi să-l revedem într-o etapă de raliu. Să fiu sincer, mă așteptam la asta pentru că am stat de vorbă cu el, după Iași, și a fost foarte încântat de toată experiența trăită. Suntem alături de el cu tot ce are nevoie pentru a duce la bun sfârșit acest raliu”, a declarat Norris Mageanu, președintele FRAS.

Etapa a 8-a din cadrul CNRB – Tess Rally Brașov – ediția 52 se va desfășura în perioada 27-29 octombrie.

LISTA DE ÎNSCRIERI