Sâmbătă și duminică s-a desfășurat etapa secundă din sezonul 2018 – 2019 al Promo Rally TOTAL powered by SDS – SAFE | driving school, etapă alergată în premieră pe un circuit stradal amenajat în jurul Cetății Prejmer.

Întrecerea s-a bucurat de un real succes, văzând un public numeros care i-a urmărit pe cei 56 de concurenți, iar spectacolul a fost completat de demostrații realizate de Vali Porcișteanu, Gabi Onofrei, Vlad Teodor, Paul Țurcanu și Sergiu Artan.

Etapa a doua a mini-campionatului brașovean Promo Rally, a fost una foarte disputată, traseul tehnic punându-i la încercare pe participanți. Andrei Văsiași (BMW E36 328i), care a revenit după absența din prima etapă, a reușit să se impună in-extremis, izbutind să îl devanseze pe Silviu Spulber (Renault Megane RS) cu doar o zecime, după ce Spulber avea un avans de 8 zecimi la finele primei manșe.

Un alt pilot care a impresionat, cu un BMW E36 318ti, a fost sibianul Paul Greavu, cel care a completat podiumul general, devansându-l pe concitadinul său, Emil Bratu, aflat la comenzile unui alt BMW, un E30 cu propulsor de 3 litri. Csaba Bensenyei (Honda CRX) a obținut o victorie facilă la clasa 2 și a încheiat la egalitate cu Alexandru Maxim (Audi A4 DTM) în clasamentul general.

Rudolf Daniel Frohlich (Ford Focus ST) și Karoly Kovacs (Toyota MR2) au completat podiumul clasei 2, în timp ce Radu Lambrino (Suzuki Swift Sport) a fost cel mai rapid pilot al clasei 1, rezervată propulsoarelor mai mici de 1.6 litri, devansându-i pe Cătălin Ienășel (Hyundai i20) și Mihai Citirigă (Renault Megane Coupe). Noua clasă 4, rezervată pentru mașinile modificate, a fost câștigată de Claudiu Popescu (Subaru Impreza WRX), cel care i-a învins pe Adrian Manta și Bogdan Dumitrache, ambii pe Citroen C2 VTS.

Perioadele dintre manșe au fost condimentate cu demonstrații de pilotaj, la care au participat Vali Porcișteanu (Mitsubishi Lancer Evo IX), Gabi Onofrei (Nissan Silvia), Vlad Teodor (BMW 328i), Paul Țurcanu (Ford Focus RS) și Sergiu Artan (BMW 325ti).

Râșnovenii de la Rosenau Racing Team s-au impus și de această dată în întrecerea echipelor, devansându-i cu un singur punct pe sibienii de la Apex Racing Team, în timp ce Ice Team a completat podiumul.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată lecțiilor gratuite de karting pentru cei prezenți, pe un traseu amenajat în fața Primăriei Prejmer și a demonstrațiilor de control al derapajului oferite de SDS – SAFE | driving school România.

Clasament Promo Rally TOTAL powered by SDS – Etapa a II-a (click)

Următoarea etapă a campionatului Promo Rally se va desfășura pe traseul clasic din jurul fostului stadion Municipal, în Brașov, în data de 18 noiembrie.

Promo Rally TOTAL powered by SDS este susținut de partenerii principali TOTAL România și SDS – SAFE | driving school și organizat de clubul ACS Auto Blic sub egida FRAS, MTS, AJAS Brașov.

Promo Rally TOTAL powered by SDS este organizat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, al Primăriei și Consiliului Local Brașov, al Primăriei și Consiliului Local Prejmer, al Primăriei și Consiliului Local Hărman.

Parteneri: Pro-X, Cyclon Motorsport, Țiriac Auto, Telekom, Konvekta, Infinity Trophy, Ice Team, alternatoaredemaroare.ro, Apel One Med, TehnoSting, Time is Coffee, Prejmer Circuit, Hotel Aro Palace, Agenția Century, Angelli, Vitarium SPA.

Parteneri media: Radio Brașov, Newsbv.ro, Zile și Nopți, autorally.ro.