Campionii europeni de raliuri la juniori, Norbert și Francesca Maior, au intrat în posesia premiului acordat de Agenția Națională pentru Sport (ANS), sportivii brașoveni neputând fi prezenți la grandiosul eveniment organizat la Ateneul Român.

Frații Maior erau în Suedia, pregătind prima etapă din Junior World Rally Championship (JWRC), la momentul desfășurării Galei Sportului Românesc 2023 (14 februarie), în cadrul căreia au câștigat premiul la Secțiunea ”Speranțele sportului – echipe”, trofeul fiind ridicat de către președintele FRAS, Norris Măgeanu.

La o lună de la evenimentul organizat de ANS, Norbert Maior a trecut pe la sediul FRAS și a intrat în posesia premiului, pilotul în vârstă de 25 de ani declarându-se bucuros de acordarea acestei distincții, care recompensează rezultatul remarcabil realizat anul trecut alături de sora sa, Francesca.

”Vrem să mulțumim Agenției Naționale pentru Sport și doamnei Președinte Elisabeta Lipă pentru acest premiu. Ne pare rău că nu am fost prezenți la Gala Sportului Românesc, dar am urmărit cu emoție înregistrarea evenimentului”, a declarat Norbert Maior.

Pilotul de raliuri a continuat: ”De asemenea, mulțumirile noastre se îndreaptă și spre Federația Română de Automobilism Sportiv. Ştim că avem în președintele Norris Măgeanu un adevărat susținător, aceeași simpatie și susținere simțind-o și din partea celorlalți oficiali care conduc federația”.

Norbert a vorbit și despre primul contact cu JWRC, după etapa din Suedia, desfășurată pe zăpadă, când echipajul român a câștigat penultima probă specială a raliului și a încheiat pe locul 9 la general, în divizia dedicată juniorilor: ”Am încercat să ne adaptăm repede condițiilor de acolo, parțial am reușit, însă, n-a fost nici pe departe una dintre cursele noastre reușite, n-am mers așa cum am vrut, asta e clar”.

După experiența scandinavă, pentru Norbert și Francesca Maior urmează, luna viitoare, etapa a doua din cadrul JWRC, programată în Croația, în perioada 18-21 aprilie.