Juniorii din cadrul loturilor naționale de anduranță, drift și time attack s-au reunit, duminică, pe Circuitul Motorpark din Adâncata, la o acțiune susținută de Federația Română de Automobilism Sportiv și de Agenția Națională pentru Sport.

La acțiunea organizată prin intermediul Comisiei Naționale de Juniori a FRAS au participat 12 piloți din cele 3 discipline, aceștia beneficiind atât de cursuri de perfecționare teoretice, cât și practice, fiecare dintre ei venind cu materialul propriu de concurs pe Circuitul Motorpark din Adâncata.

Cei mai talentați juniori ai acestor discipline au avut ocazia să interacționeze cu traineri precum campionul din 2023 al Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă, Alexandru Pițigoi, campionul de anul trecut al Ligier European Series, Mihnea Ștefan, foștii campioni Sorin Ene și Ovidiu Zaberca, precum și cu fostul pilot de raliuri și actualul Director sportiv al FRAS, Edwin Keleti.

”Mă bucur că am început efectiv anul competițional cu primul antrenament al loturilor de juniori din cadrul acestor 3 discipline. Din păcate, nu toți sportivii convocați au avut mașinile disponibile, unii dintre ei fiind în plin proces de revizuire a materialului de concurs. Am organizat mai multe ateliere de lucru, de teorie și practică, iar toți juniorii prezenți s-au bucurat de o zi plină, în care au avut foarte multe lucruri de învățat”, a declarat coordonatorul acestei acțiuni, Edwin Keleti.

Directorul sportiv al FRAS a continuat: ”Vremea excelentă a facilitat sesiuni lungi de rulaj pe pistă, iar la finalul zilei cei 3 campioni din 2023 ai juniorilor din anduranță, drift și time attack au beneficiat de un test deosebit cu un material de concurs de ultimă generație, vorbim despre un Porsche Cayman GT 4 de 425 cai putere, pus la dispoziție de Alexandru Pițigoi de la Race Events. Această acțiune este prima dintr-o serie de 4 pe care FRAS le-a programat în acest an pentru cei mai buni dintre juniorii motorsportului românesc”.

La această primă acțiune a loturilor naționale de juniori, la care au fost prezenți și doi dintre vicepreședinții FRAS, Bogdan Constantinescu și Cătălin Nicolaescu, au participat următorii piloți: Bogdan Sălcudean (Time Attack), Alice Ene, Andrei Bogdan Mihai, Ștefan Tudor, Cătălin Cristian Calotă (drift), Victor Ștefan Ionescu, Teodor Morăruș, Matei Adrian Ghețu, Alexandru Cristea, Vlad Tătăreanu, Tudor Tudorachi și Denis Constantin Mihai (Anduranță).