Dănuț Budai conduce temporar clasamentul înaintea confruntării de la Brașov.
Sursă foto: rallyzoom.ro

După o istorie de zeci de ani pe celebrele speciale de asfalt din județul Brașov, Tess Rally face trecerea în 2019 pe macadam și aduce în calendar speciale noi, care vor fi parcurse în premieră de către aproape toate echipajele. Cu 10 probe care însumează aproape 110 kilometri cronometrați, Raliul Brașovului va fi o provocare pentru piloți și copiloți, cu trasee de concurs care reprezintă necunoscute și care vor produce, cu siguranță, surprize.

Cu sesiunea de autografe și startul festiv prganizate aseară în Piața Sfatului din Brașov, competiția va continua cu testele oficiale de la Crizbav, vineri dimineața, între 8:00 și 12:00, urmând ca startul din parcul de service amplasat în parcarea centrului comercial Coresi să aibă loc la ora 14:00. Vineri sunt programate 3 speciale: ”Săcele”, cea mai lungă a raliului, urmată de prima trecere pe ”Glejărie”, în timp ce superspeciala din zona Colina va încheia prima zi de concurs. Sâmbătă, echipajele vor parcurge alte cinci speciale, grupate în două bucle: ”Săcele”, ”Glejărie” și ”Paltin”, ca mai apoi după-masa să fie programate ultimele treceri pe ”Săcele” și ”Glejărie”.

Bogdan Vrabie își va juca șansa la Brașov.
Sursă foto: rallyzoom.ro

Cu mașini egale, cu o competiție strânsă și cu o luptă de zile mari de-a lungul celor șapte etape desfășurate în 2019, Cupa Suzuki a avut parte de un sezon spectaculos și o luptă în trei până la raliul anterior, Transilvania Rally. După victoria de pe asfaltul clujean, Dănuț și Lucian Budai pleacă în Tess Rally cu prima șansă la titlu cupei monomarcă, lupta urmând a se da cu Bogdan Vrabie și Levente Csegzy, pretendenți la titlu care vor forța pentru a se impune pe macadamul brașovean.

Din cauza abandonului de la etapa anterioară, Andrei Georgescu va fi absent la etapa care încheie sezonul 2019, Suzuki-ul Swift fiind avariat după ieșirea în decor de la Transilvania Rally. Astfel, Georgescu pierde ultima treaptă a podiumului în acest sezon în detrimentul echipajului Bogdan Talașman & Andrei Mitrașcă. La startul Tess Rally se vor afla și echipajele Alex Ardelean & Horațiu Baltador, care țintește un nou podium după reușita de la Cluj, David Tarța & Georgiana Gologan, Ioan Zărug & Eugen Talpalariu și Sergiu Dinulescu & Gabriel Găină.

Lucian Budai, copilotul lui Dănuț, a declarat înaintea cursei în care vor lupta pentru titlul Cupei Suzuki: ”Așteptăm cu nerăbdare Tess Rally Brașov. Mai hotărâți și mai determinați poate decât niciodată, vom merge cum se zice “Maximum Attack” din prima secundă, singura strategie fiind locul 1. Ne dorim cât mai mulți spectatori pe probe și o vreme bună care să susțină spectacolul.”

Locul secund în Cupa Suzuki, dar implicat în lupta pentru titlu, Bogdan Vrabie a spus: ”Tess Rally este un raliu nou pentru noi. Ne bucurăm că este pe macadam și ne dorim să avem un ritm bun pentru că miza este foarte mare și trebuie să avem un raliu perfect. Baftă tuturor!”

Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă țintesc podiumul Cupei și își propun să se simtă bine pe probele brașovene: ”Așteptăm cu nerăbdare ultima etapă de anul acesta, mai ales că avem parte de probe noi. Va fi un raliu în care ne vom bucura de fiecare kilometru parcurs, obiectivul nostru fiind distracția și, ca pe tot parcursul anului, podiumul. Urăm succes adversarilor și așteptam cât mai mulți spectatori pe probe!” a spus Bogdan.

Georgiana Gologan, copilotul lui David Tarța, a spus la începutul Tess Rally 2019: “ Chiar dacă speranțele scăzuseră foarte mult după evenimentul nefericit de la Cluj, iată-ne aproape de startul raliului meu de casa! Nu pot sa neg emoțiile mari, dar și entuziasmul pe care le-am avut mereu la Brașov, fie că au fost din perspectiva de spectator sau copilot. Mă bucur mult ca iau startul cu David la Tess Rally, visam amândoi la asta încă de anul trecut. Pentru el este ceva total nou, pentru mulți dintre noi este parțial nou, în orice caz avem așteptări mari de la raliul acesta și sperăm să ne bucurăm de el la maxim atât noi cât și spectatorii care îl așteaptă încă din Martie!”

Pentru Sergiu Dinulescu şi Gabriel Găină, ultima etapă va reprezenta o nouă provocare, fiind prima etapă pentru Sergiu cu Suzuki Swift pe macadam din acest sezon. ” Finalul anului competițional a venit și ne pregătim pentru un ultim raliu din acest an și anume Raliul Braşovului la care împreună cu Sergiu sperăm să avem un parcurs progresiv de la o probă la alta, să ne distrăm și să terminăm cu zâmbetul pe buze un sezon care pentru mine se poate cataloga ca fiind unul fantastic”, a declarat Gabi.

Copilotul lui Ioan Zărug, Eugen Talpalariu, a declarat: ”Luăm startul în ultima etapă din Campionat cu dorinta de a parcurge probe noi pe care să ne îmbunătățim dictările și să acumulăm experiență. Sperăm ca în anul următor competițional să avem o prezență constantă la start. În încheiere, urez mult succes tuturor participanților la Tess Rally”.

In 2019, partenerii Cupei Suzuki sunt: Suzuki Romania, Suzuki Hybrid, My-Suzuki.ro, ECSTAR, www.infinitagency.ro, Bucur Tuning, Sparco, Hankook, Protlum.