Trofeul București nu a însemnat doar revenirea motorsportului în Capitală, ci a fost și un prilej pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă copiii din familiile dezorganizate.

Astfel, la evenimentul organizat de AMC Racing în colaborare cu Primăria Sectorului 1, sub patronajul Federației Române de Automobilism Sportiv, a fost organizată și o strângere de fonduri pentru campania SOS Satele Copiilor.

În total, piloții FRAS prezenți la eveniment au donat 13.605 lei (10.305 lei la cutia amenajată și 3.300 de lei donații online) pentru a le oferi tinerilor șansa de a se integra sănătos în societate.

Credit foto: Mihnea Tatu

Anul acesta, SOS Satele Copiilor România aniversează 25 de ani de când primele Sate SOS și-au deschis porțile pentru copiii fără familie. În toți acești ani, 400 de copii și tineri au crescut în Satele SOS, alături de o Mamă SOS și de frații lor biologici sau sociali.

Dintre tinerii care ieșiti de sub îngrijirea organizației, mai bine de 90% sunt bine integrați social, au o familie și un loc de muncă. SOS militează ca frații să crească împreună, ca într-o familie.

De multe ori, frații biologici s-au cunoscut în Satele SOS, iar de atunci au creat legaturi solide, pe viață. SOS a lansat pentru prima dată în România un studiu privind situația fraților din sistemul de protecție a copilului. În prezent, 1000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în Satele SOS România, din Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău.

SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi, precum și susținere școlară pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi Hemeiuș.

În cei 25 de ani de activitate, un număr de peste 65.000 de beneficiari au participat la programele de asistență și îndrumare, derulate împreună cu partenerii de proiecte.

SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, prezentă în 135 de ţări ale lumii.

După doi ani de pauză, motorsportul a revenit în Capitală pentru Trofeul București, ultima etapă a sezonului 2018 din Campionatul Național de Super Rally. Piloți de top din țară, dar și invitați din străinătate, au luat startul în acest eveniment special, participanții deținând peste 30 de titluri de campion absolut în raliuri, viteză în coastă și drift.