Ciovică a bifat al doilea succes din carieră la open după cel de anul trecut de la Cheile Grădiștei.

Octavian Ciovică a a început sezonul de viteză în coastă pentru al doilea an consecutiv cu o victorie, acesta impunându-se, în acest weekened, la Trofeul Râșnov. Brașoveanul a fost cel mai rapid în ambele manșe de concurs de duminică.

După ce în toate urcările de sâmbătă, iar la finalul recunoașterilor de duminică traseul a fost dominat de Costel Cășuneanu, Ciovică (Radical SR8) a forțat în cele două urcări oficiale și a avut un timp aproape asemănător de fiecare dată, 1:55,916 pe prima și 1:55,911 în cea decisivă. Este al doilea succces general obținut de Ciovică după cel de anul trecut, înregistrat la Cheile Grădiștei.

Cășuneanu (Skoda Fabia R5) s-a mulțumit în cele din urmă cu poziția secundă, încheind la un total de 4,963 secunde în urma lui Ciovică după cele dou urcări, însă este singurul cu un turism pe podiumul open. Poziția a treia a fost ocupată tot de un monopost, Norma M20F, pilotat de dobrogeanul Emil Ghinea, aflat la 6,450 secunde de lider.

De altfel, Ciovică și Cășuneanu și-au împărțit victoria la cele două mari categorii de viteză în coastă.

Cășuneanu și-a egalat cea mai bună clasare din carieră la open în viteză în coastă, reușind însă și victoria la Categoria I, cea dedicată turismelor.

Top 10 open a fost unul plin de noutăți. Bogdan Rusea (Renault Megane) s-a clasat pe locul 4, reușind totodată și victoria la Grupa 4, urmat de Mihai Manole (Skoda Fabia R5, grupa 4) și de Matei Stancu (BMW 320i), care s-a impus la Grupa 3. Bulgarul Pavel Shenkov (VAZ 2107, Grupa 4) a terminat al șaptelea, iar Alin Luca (Porsche 911) a obținut al optulea timp, dar în același timp victoria la Grupa 2.

Fără rival la Grupa 1, Robert Barabas (Fiat 126) a înregistrat al nouălea timp la open după cele două manșe, iar Claudiu Erhan (Mitsubishi Evo 9, Grupa 4) a completat Top 10.

Dacă ziua de sâmbătă a fost marcată de numeroase ieșiri în decor și probleme din cauza ploii, cele două manșe de concurs s-au desfășurat pe un traseu uscat aproape în totalitate, singura ieșire în decor fiind cea a bulgarului Iskren Veselinov.

Rezultatele complete provizorii sunt disponibile aici.

A doua etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă va avea loc pe 9-10 iulie la Reșița.