Raliul Maramureșului va da startul sezonului 2022 din Campionatul Național de Raliuri, iar lista de înscrieri pentru prima etapă este una impresionantă, cu 7 modele Rally 2, dar și cu campionul Simone Tempestini cu mașină de concurs surpriză. O noutate va fi revenirea super specialei în programul raliului.

Revenit în calendarul FRAS în 2021, Raliul Maramureșului evoluează pentru a doua ediție consecutivă. Pe lângă un număr mai mare de echipaje, competiția care va conta și pentru campionatul de asfalt va avea și probe noi, PS1/4 și PS3/6/8 fiind trasee diferite față de anul trecut. Totodată, echipajele vor parcurge din nou o parte din traseul de concurs în centrul unui oraș, urmând ca a șaptea probă să fie super speciala din Baia Mare. În total, etapa va avea un total de 9 probe pe un traseu de peste 138 de kilometri.

Învingător anul trecut, Simone Tempestini a decis să facă o schimbare-surpriză în ceea ce privește mașina de concurs. Acesta va concura pe un Porsche 977 RGT, același model cu care Francois Delecour a participat în 2015 la etapele de mondial și european.

Colegul său de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca, se află și el pe lista de înscrieri pentru această primă etapă, cei doi urmând să se dueleze din nou pentru prima poziție la competiția din Maramureș. O absență notabilă este cea a lui Sebastian Barbu, locul 3 în 2021, care însă tocmai a concurat cu succes în Mexic la Raliul Națiunilor. De asemenea, Dan Gîrtofan lipsește după o lungă perioadă de la start.

Doi dintre piloții care s-au bătut anul trecut pentru titlul de la clasa RC2N, Adrian Teslovan și Andrei Gîrtofan, au făcut un nou pas din punct de vedere al mașinii de concurs, iar în acest weekend vor concura pe Ford Fiesta R5, respectiv Skoda Fabia Rally2, devenind la rândul său pretendenți la podiumul final al acestei runde.

Bogdan Cuzma (Skoda Fabia R5), Jean Tatu (Skoda Fabia R5), Mihai Manole (Skoda Fabia Rally2), bulgarul Ignat Issaev (Skoda Fabia R5) completează și ei lista celor care aspiră la topul clasamentului, însă Norbert Maior (Peugeot 208 R2) are de luat o revanșă după abandonul din 2021 și vrea la rândul său un loc în vârf.

Startul festiv va avea loc vineri seară, la Value Center din Baia Mare, iar sâmbătă la 10:13 va pleca prima mașină pe PS1 Preluca, totul urmând să se încheie duminică seară cu ceremonia de premiere. Etapa va putea fi urmărită atât pe canalul de youtube al FRAS, cât și pe canalele Look Sport.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Detalii despre planul orar și hărțile traseelor găsiți aici.