Reprezentanți ACSI Italia s-au aflat pentru două zile în România, la invitația FRAS, pentru a reînnoi parteneriatul dintre cele două structuri.

Președintele ACSI Motorsport, Sauro Banetta și secretarul general, Calogero Mangano s-au întâlnit cu președintele federației, Norris Măgeanu și cu reprezentanți ai Comisiilor de Rally Raid, Off Road, Drift și Circuit, în vederea creșterii nivelului de organizare și al numărului de sportivi la competițiile ambelor structuri. Prezent la întâlnire a fost și Maurizio Bordon, cel care de altfel a fost inițiatorul și responsabilul parteneriatului.

S-au discutat și aspecte privitoare la schimbul de experiență în domeniul arbitrajului, precum și posibilități de folosire de către disciplinele de circuit FRAS a unor circuite deja contractate în Europa de ACSI Motorsport.

Cei doi membri ACSI au fost primiți și de președintele Comisiei pentru Tineret și Sport din Senatul României, senatorul Bogdan Matei, cu care au discutat despre importanța sportului de masă în ambele țări, precum și despre deschiderea ACSI de a crea facilități speciale românilor stabiliți în Italia, care doresc să practice orice tip de sport.

ACSI este una dintre cele mai active asociații sportive din Italia, având peste 1.300.000 de licențiați din toate sporturile, dintre care, peste 25.000 în motorsport.

Prin prisma protocolului semnat cu FRAS, zeci de sportivi din Italia au participat în ultimii ani în campionatele românești de Rally Raid, urmând ca din 2023 licențiați ACSI să înceapă să participe și în drift, off road, sau circuit.