Alexandru Pițigoi

Piloții Alexandru Pițigoi și Cosmin Ion au participat la etapa a 2-a din cadrul Campionatului European de Viteză în Coastă 2023, la Rechbergrennen, ambii fiind convinși ca experiența de la cursa din Austria îi va ajuta în viitoarele runde din cadrul Trofeului Masters.

„Prima manșă de recunoașteri a fost puțin dificilă, fiind și puțin umed pe jos, dar manșele 2 și 3 au foarte bune pentru mine”, a declarat Cosmin Ion, care a pilotat un Peugeot 308 TCR, același model folosit și în întrecerea internă.

Din păcate pentru pilotul legitimat la ACS Delanoi Motor Sport, la chiar prima manșă de concurs, acesta a ieșit în decor, fiind obligat să abandoneze: „Numărul mare de spectatori și de mașini înscrise m-au făcut să îmi doresc să merg tare, dar nu am reușit. Duminică, am ieșit in decor. Rămân cu bucuria și cu experienta celor trei urcări de sâmbătă, cu caldura și respectul pe care l-am primit încă de joi din partea localnicilor și a organizatorilor. Voi reveni cu plăcere”.

La rândul său, Alexandru Pițigoi a plecat pregătit spre etapa europeană de la Rechbergrennen, cunoștea faptul că este un eveniment cu istorie și vor fi prezenți foarte mulți concurenți. În urma prestației sale, Dodo a reușit să obțină locul 16 la Categoria 1 și poziția a 35-a la general. „Mi-am dat seama acum că puteam să mai scad între 1,5 și 2 secunde pe sectoarele 1 și 2 ale traseului, dar sunt mulțumit cu acest rezultat”, a precizat Alexandru Pițigoi, care s-a aflat la bordul cunoscutului său Porsche 911 GT3 Cup.

Ambii piloți români au rămas profund impresionați de numarul mare de spectatori prezenți, dar mai ales de implicarea de care dau dovadă atât organizatorii, cât și autoritățile locale. Tot satul de lângă traseu s-a transformat intr-un parc service imens, echipele tehnice și mașinile de concurs fiind plasate pe stadion, în curțile localnicilor sau în garaje private.