Fostul campion național de raliuri Valentin Porcișteanu a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Slalom Paralel 2018, care s-a desfășurat sâmbătă, 12 mai, la Sibiu.

Acesta a concurat pe Skoda Fabia R5, aceeași cu care participă și în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, reușind să se impună categoric în clasamentul Open la etapei desfășurate pe unica pistă de slalom paralel pe macadam din țara noastră. A fost un prilej excelent pentru Porcișteanu să își testeze mașina înaintea etapei a treia din CNRD, Raliul Aradului Kia, care va avea loc în perioada 25-26 mai.

Podiumul Open a fost completat de Dănuț Budai, pe un Ford Ka, acesta impunându-se în schimb la Clasa 2, în timp ce al treilea s-a clasat un alt sportiv cu experiență majoră din CNRD, Csongor Szabo.

Printre participanți s-au mai numărat piloți precum Raul Badiu, cel care în urmă cu numai o săptămână făcea tripla la Transilvania Rally, câștigând Clasa 9, Cupa Suzuki și la 2 Roți Motrice, Norbert Maior, un pilot care a făcut senzație în startul CNRD 2018, și Mihai Pleșa, fostul campion de la rally cross. În total, la start s-au prezentat 34 de piloți.

Rezultate

Clasa Juniori:
1. Mario Cristian Călugărița
2. Paul Popa
3. Alex Cazacu

Buggy:
1. Cristian Dunavățu
2. Vasile Șerban
3. Tiberiu Lămbescu

Clasa 2:
1. Dănuț Budai
2. Cristi Șugăr
3. Mihai Pleșa

Clasa 3:
1. Csongor Szabo
2. Raul Badiu
3. Paul Silaghi

Clasa 4:
1. Valentin Porcișteanu
2. Romeo Medan
3. Cristi Toader

Rezultatele sunt neoficiale până la omologarea lor de către Comisia de Competiții din cadrul FRAS, care se va reuni marți, 15 mai.