Reprezentanții Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și responsabilii de motorsport ai ACSI Italia – Associazione di Cultura Sport e Tempo Libero au semnat astăzi, la sediul FRAS, un protocol de colaborare pe termen lung pentru promovarea motorsportului din România și Italia.

Acordul a fost semnat de Norris Marcu Măgeanu, în calitate de președinte al FRAS, pe de o parte, și de Sauro Banetta, în calitate de responsabil național al sectorului motorizat ACSI, de cealaltă parte.

Acesta prevede, printre altele, soluții comune pentru dezvoltarea motorsportului, organizarea de evenimente comune, promovarea motorsportului din România în Italia, identificarea de noi trasee pentru competiții internaționale în România, ședințe comune pentru identificarea celor mai bune norme internaționale de securitate pentru competiții, găsirea unor soluții comune pentru integrarea persoanelor cu handicap ca participanți la competiții, dar și valorificarea zonelor turistice din România pentru organizarea unor competiții.

Tot în cursul zilei de astăzi, delegația comună a fost primită de Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, la sediul MTS, acolo unde s-au discutat propunerile pentru dezvoltarea motorsportului românesc. Din partea FRAS au fost prezenți președintele Norris Marcu Măgeanu, vicepreședintele Cătălin Nicolaescu și Mihai Leonte – președintele Comisiei de Rally Raid, dar și de organizatorul Maurizio Bordon (de altfel și reprezentantul ACSI în România), în timp ce ACSI a fost reprezentată de președintele secției de motorsport, Sauro Banetta, și de vicepreședintele Calogero Mangano.

„Cu siguranță, este un pas înainte pentru dezvoltarea motorsportului în România. ACSI este o organizație puternică în Italia, cu peste un milion de membri, dintre care 21.000 în motorsport și, prin acest protocol, motorsportul este cel care are de câștigat pe toate planurile. Un prim pas în materializarea protocolului va fi prezența a 20 de echipaje italienești la următoarea cursă din campionatul național de Rally Raid, competiția Ssang Yong Baja 500 România”, a declarat președintele FRAS, Norris Marcu Măgeanu.

„Ne bucurăm pentru faptul că am parafat protocolul, iar acest pas va fi important fiindcă așa va crește și nivelul valoric al competițiilor, dar va deschide și noi orizonturi în ceea ce privește cooperarea de viitor. Am urmărit cu atenție în ultimul an campionatele din România și nivelul a crescut foarte mult.”, a declarat Sauro Banetta, responsabilul național al ACSI.