Credit photo: Facebook/Simone Tempestini

Simone Tempestini/Sergiu Itu și Raul Badiu/Gabriel Lazăr, cele două echipaje care reprezintă România în World Rally Championship, au făcut o impresie excelentă în a doua zi din Raliul Turciei.

La numai câteva zile după ce și-au asigurat titlul absolut în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2018, Simone Tempestini și Sergiu Itu se află pe locul 3 după primele 7 probe în clasamentul WRC 2. Cei doi au trecut cu bine și peste o pană în timpul probei speciale cu numărul 5 și au recuperat în următoarele două, terminând astfel ziua pe podium, cea mai bună performanță din actuala stagiune.

Mai mult, în clasamentul general al Raliului Turciei, aceștia se află pe 13.

Aflați la debutul lor în WRC, Raul Badiu și Gabriel Lazăr, noii campioni la Clasa 9, 2 Roți Motrice și Cupa Suzuki în CNRD, sunt pe locul 6 în clasamentul WRC Junior. Pentru prima oară pe traseul de concurs cu Ford Fiesta R2T, aceștia nu au putut lua startul în shakedown din cauza planetarei rupte, iar în a doua probă specială au avut o pană, pierzând trei minute.

Finalul zilei a fost unul excelent, terminând ultimele două probe pe poziția secundă, iar la timpii intermediari chiar au fost lideri.

În clasamentul general al Raliului Turciei, Badiu este pe 26. În total, 45 de piloți au luat startul în această rundă din calendarul WRC. Norvegianul Andreas Mikelsen este lider, urmat de Craig Breen și Ott Tanak.

Raliul Turciei se va încheia duminică după-amiază, atunci când este programată ultima probă, a 17-a, power stage-ul Marmaris.