Radical Romanian Cup este cea mai nouă competiție care se va desfășura în sezonul 2021 sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Campionatul monomarcă va avea șase etape de tip sprint, iar la start vor fi prezente toate modelele mărcii Radical.

„Am pornit un proiect frumos în România în urmă cu ceva ani prin Smart Driving și am considerat că este momentul oportun să facem un pas important în zona de motorsport din România. Ne dorim să atragem cât mai mulți sportivi în cadrul Radical Romanian Cup, astfel încât în 2023 să formăm un campionat cu 16 prototipuri Radical prezente la start”, a anunțat managerul general al Radical România, Andrea Fogliazza.

Totodată, reprezentantul Radical România a anunțat că viitorii concurenți de la Radical Romanian Cup vor beneficia de toate serviciile de suport, piese de schimb, asistență, logistică și hospitality.

„Ne bucurăm să anunțăm acest proiect, care va da un nou plus de spectacol motorsportului din România. FRAS crește frumos și sănătos, iar Radical Romanian Cup va fi, cu siguranță, una dintre cele mai spectaculoase competiții de motorsport de pe plan intern”, a declarat președintele FRAS, Norris Măgeanu.

Obiectivul principal va fi, pe termen scurt și mediu, replicarea succesului obținut în toată lumea de campionate monomarcă Radical, acesta însumând peste 140 de curse pe an în diverse campionate, desfășurate pe circuite din 12 țări.

„De aceea am ales să organizăm competiția sub egida FRAS, pentru a garanta nivelul ridicat de siguranță, dar și pentru titulatura de campion, recunoscută în mod oficial. Suntem entuziaști de această provocare și totodată încrezători că alături de FRAS vom reuși să deschidem noi oportunități pentru motorsportul românesc”, a mai afirmat Andrea Fogliazza.

De asemenea, câștigătorii etapelor din cadrul Radical Romanian Cup vor primi burse pentru a concura la campionatele internaționale Radical Cup, desfășurate pe circuite precum Spa-Francorchamps, Donington Park sau Silverstone.