Așteptarea se apropie de final pentru piloți, copiloți, arbitri, oficiali FRAS și, nu în ultimul rând, pasionații de motorsport, pentru că ediția din acest an a Raliului Iașului e gata de start!

Organizatorii au pregătit multe surprize pentru concursul din al doilea weekend din luna septembrie, a 6-a etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2023, sub autoritatea FRAS.

Vineri seară, în centrul Iașului, le spunem bun venit oaspeților noștri la Startul Festiv.

Sâmbătă începe lupta cu secundele pe macadamul impecabil de pe cele 6 probe speciale, 3 distincte. În prima zi de concurs vor fi câte două treceri pe Cioca Boca (14,55 km) și Mădârjac (23,80 km). Seara, de la ora 18.00, ne întâlnim cu toții la cea mai spectaculoasă SuperSpecială, pe Râpa Galbenă și Bulevardul Independenței.

Duminică ne mutăm pe proba Dobrovăț, celebra pentru cele două săritori artificiale și bucatele tradiționale pe care spectatorii le apreciază la fiecare ediție. Mai mult decât atât, a doua trecere pe probă este Power Stage Ciurea, iar în apropierea sosirii ne bucurăm și de Festivalul WOODSCAPE, aflat la prima ediție și care îmbină perfect pasiunea pentru sport și petrecerea timpului în aer liber.

Ca de obicei, la final de raliu va avea loc festivitatea de premiere, duminică, după prânz, în centrul Iașului.

„Cred că avem toate ingredientele pentru un raliu reușit, care să se ridice la nivelul așteptărilor tuturor. Am pus la punct toate detaliile, probele arată foarte bine, am pus mare accent pe siguranța participanților și spectatorilor, iar locațiile principale, comandamentul, parcul service și parcul închis sunt pregătite ca pentru o competiție de mare anvergură.

Dincolo de implicarea autorităților și a partenerilor tradiționali, țin să remarc faptul că mulți tineri voluntari fac parte din echipa de organizare, ceea ce înseamnă că Raliul Iașului a devenit un brand important al orașului. Nu în ultimul rand, aș vrea să remarc principala noutate pentru fanii motorsportului și nu numai, prezența Festivalului WOODSCAPE alături de noi, astfel încât spectatorii își pot petrece într-un mod deosebit sfărșitul de săptămână.” – Dan Codreanu – rally manager

Așadar, pentru că v-am făcut cunoscute câteva dintre ingredientele ediției a 39-a a Raliului Iașului, vă invităm să rămâneți aproape de site-ul raliuliasului.ro, paginile noastre de Facebook și Instagram, dar, mai ales, să fiți prezenți pe probe pentru a vă bucura pe deplin de spectacolul sportiv și ospitalitatea gazdelor de la XS Motorsport Iași, clubul renumit pentru foarte buna organizare a evenimentelor automobilistice.