Sebastian Barbu și Bogdan Iancu

Orașul celor șapte coline va găzdui, în perioada 2-4 septembrie, ediția a 38-a a întrecerii automobilistice de tradiție din Iași, sub organizarea clubului ACS XS Motorsport.

Așteptarea se apropie de final pentru piloți, copiloți, arbitri, oficiali FRAS și, nu în ultimul rând, pasionați de motosport, pentru că până la ediția din acest an a Raliului Iașului Resonance au mai rămas doar 15 zile.

Organizatorii au pregătit multe noutăți pentru concursul de la începutul lunii septembrie. Una dintre acestea este desfășurarea celor nouă probe pe parcursul a trei zile, de vineri până duminică.

SuperSpeciala de la Râpa Galbenă, atât de așteptată de toată lumea, va da startul competiției, vineri seara, prilej cu care echipajele participante vor fi prezentate, iar sâmbătă va începe lupta cu secundele pe macadamul impecabil de pe cele opt probe speciale, patru distincte.

Vor fi câte două treceri pe Cioca Boca (14,80 km), Mădârjac (23,80 km) – sâmbătă, Păun (8,35 km) și Dobrovăț (19.10 km) – duminică. Cea din urmă probă, renumită pentru săritorile spectaculoase, va încheia competiția cu Power Stage (a doua trecere), unde cele mai rapide echipaje vor primi puncte suplimentare. Ca de obicei, la finalul etapei va avea loc festivitatea de premiere, duminică, după prânz, în centrul Iașului.

„Cred că avem toate ingredientele pentru a bifa un raliu care să se ridice la nivelul așteptărilor tuturor. Mai avem câteva detalii de pus la punct până la start, dar sunt sigur că pe 1 septembrie, când toți participanții vor fi la Iasi, totul va fi rezolvat, iar locațiile principale, probele, comandamentul vor fi pregătite ca pentru o competiție de mare anvergură. Dincolo de implicarea autorităților și a partenerilor tradiționali, țin să remarc faptul că mulți tineri vor să facă parte din echipa de organizare, ceea ce înseamnă că Raliul Iașului Resonance a devenit un brand important al orașului.” – Dan Codreanu – rally manager.

Așadar, pentru că v-am făcut cunoscute câteva dintre ingredientele ediției a 38-a a Raliului Iașului Resonance 2022, vă invităm să rămâneți aproape de site-ul raliuliasului.ro, paginile noastre de facebook și instagram, dar, mai ales, să fiți prezenți pe probe pentru a vă bucura pe deplin de spectacolul sportiv și ospitalitatea gazdelor de la XS Motorsport Iași, clubul renumit pentru foarte buna organizare a evenimentelor automobilistice.