Norbert Maior și Francesca Maior, la etapa din Polonia

Echipajul Francesca și Norbert Maior, precum și pilotul Bogdan Cuzma, vor reprezenta România, în perioada 17-18 iunie, în cea de-a 4-a etapă a Campionatului European de Raliuri – Tet Rally Liepaja (Letonia).

Cei doi brașoveni, aflați la a doua prezență în FIA European Rally Championship 2023, după cea din runda trecută din Polonia, vor concura pe un Peugeot 208 Rally4, la competiției urmând să ia startul și Bogdan Cuzma, alături de austriaca Ilka Minor, la bordul unei Skoda Fabia RS Rally2.

În runda trecută, frații Maior au obținut locul 2 în clasamentul ERC 4 și Junior ERC, iar acum vor încerca să repete cel puțin performanța obținută pe probele Raliului din Polonia, unde a concurat și echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu, campionii Romaniei bifând un important loc 8 în clasamentul general.

„Chiar dacă nu ne-a fost ușor să ajungem să participăm aici, suntem foarte bucuroși că avem această șansă și vom încerca să profităm din plin de ea”, a declarat, încrezător, Norbert Maior.

În clasamentul general al FIA ERC 2023, înaintea etapei din Lituania, conduce britanicul Hayden Paddon, cu 85 de puncte, în vreme ce Simone Tempestini ocupă locul 14, cu 16 puncte.

La ERC 4, Norbert și Francesca Maior ocupă locul 6, după 3 etape, în vreme ce în clasamentul Junior ERC se află pe locul 2, după disputarea unei singure runde.

Bogdan Cuzma și Ilka Minor