Programat în perioada 21-22 iunie 2019 Raliul Moldovei Bacău 2019, ajuns la cea de-a noua ediție, va alinia la start 55 de concurenți. Nu mai puțin de șapte automobile de categorie R5 se vor duela pentru victoria celei de-a treia etape din Campionatul Național de Raliuri Dunlop a sezonului 2019, informează organizatorul printr-un comunicat.

De la start vor lipsi Simone Tempestini și Raul Badiu, care tocmai au încheiat cu succes Raliul Sardiniei, însă etapa de la Bacău va consemna revenirea lui Adrian Răspopa. Acesta va concura pe o Skoda Fabia R5. De asemenea, pentru al doilea an consecutiv, fostul participant in WRC, italianul Stefano Marrini, va fi prezent la Raliul Moldovei.

Dan Gîrtofan speră la prima victorie stagională.

Lista completa de inscrieri este disponibila aici.

Raliul Moldovei Bacău 2019 este alcatuit din 13 probe, imparțite de-a lungul a două zile si masoară 106,23 km de speciale din totalul celor 392,57 km ai raliului.

Vali Porcișteanu are două podiumuri în Raliul Moldovei, iar acum speră la prima victorie.

Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile va oferi 10 ore de transmisiuni directe ținand conectați la febra raliului fanii de motorsport din Romania. În prima zi TVR Iași va transmite proba Vermești, iar Superspeciala de la Onești urmează să fie difuzată simultan de Telekom Sport și TVR. Producția a fost încredințată Casei de Producție Studio Video Art condusă de cunoscutul Ticu Alexe.

A doua zi transmisiunile TV vor viza proba Racova, care urmează să fie transmisă la ultimele două treceri, cea din urmă fiind și Power Stage.

Raliul Moldovei Bacău 2019 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul partenerului principal Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Sponsor principal: Dedeman Automobile.