Raliul Sardinei: Frații Maior se mențin în lupta pentru podiumul general
Norbert și Francesca Maior – Raliul Sardiniei 2024

Echipajul Norbert Maior/Francesca Maior a obținut locul 5 în Junior WRC, în cadrul Raliului Sardiniei 2024, a treia etapă a celei mai importante competiții de profil din lume.

Echipajul brașovean a terminat pe locul 3 probele speciale 10 și 12, iar la final s-a clasat pe locul 5, la aproximativ 6 minute în urma echipajului câștigător, Diego Dominguez / Rogelio Penate (Paraguay).

Podiumul general a fost completat de Ali Trkkan/Burak Erdener (Turcia), respectiv Cameron Cheprasov/Petr Borodin (Kazahstan).

Susținuți de FRAS și de Agenția Națională pentru Sport, Norbert și Francesca au acumulat 10 puncte, ajungând la un total de 29 de puncte, cu care ocupă locul 5 în clasamentul general provizoriu din Junior WRC, la 6 lungimi in urma locului secund, câștigătorii etapei din Sardinia.

În clasamentul general, după trei etape, lider se menține echipajul estonian Romet Jürgenson / Siim Oja având un avans de 25 de puncte față de echipajul sud-american Diego Dominguez / Rogelio Penate.

Următoarea etapă din JWRC 2024 se va desfășura în Finlanda (Secto Rally Finland), în perioada 1-4 august, penultima etapă a sezonului.

Ott Tanak a câştigat dramatic Raliul Sardiniei

Pilotul eston Ott Tänak (Hyundai) a câştigat dramatic Raliul Sardiniei, a şasea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri 2024, după ce l-a devansat pe francezul Sébastien Ogier (Toyota) pentru doar două zecimi de secundă(!).

Cei doi erau despărțiți de puțin peste 6 secunde înainte de ultima specială, cu Ogier în față, însă optuplul campion mondial a suferit o pană pe ultima proba specială, cu doar câțiva kilometri înainte de final și a pierdut „la mustață” raliul.

Ott Tänak – Raliul Sardiniei

Este a doua cea mai strânsă diferență de timp între locul 1 si locul 2 din istoria WRC, după ediția din 2011 a Raliului Iordaniei, unde același  Sébastien Ogier, de această dată, a avut câștig de cauză, în fața lui Jari-Matti Latvala, tot pentru două zecimi de secundă!

Spaniolul Dani Sordo (Hyundai) a completat podiumul WRC din Sardinia, în vreme ce belgianul Thierry Neuville (Hyundai) rămâne liderul clasamentului general.

Pentru eston a fost prima sa victorie din acest sezon, a 20-a din carieră şi prima din Chile de anul trecut, când era la Ford M-Sport.

CITEȘTE ȘI Raliul Croației: Podium pentru frații Maior în a doua etapă din Junior WRC