Mașina bulgarilor Martin Surilov și Zdravko Zdravkov.

Simone Tempestini și Sergiu Itu s-au impus pentru a treia oară în Raliul Maramureșului, datorită celor patru victorii de probă specială. La final, cei doi au fost mai rapizi cu 33,1 secunde decât brașovenii Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, care și-au păstrat, totuși, poziția de lideri în Campionatul Național de Raliuri Betano.

Tempestini avea nevoie de o victorie pentru a-și păstra șansele matematice la un nou titlu de campion național, și după prima zi de concurs, se situa în urma bulgarului Martin Surilov. În cele din urmă, fostul campion mondial de juniori și-a surclasat rivalul din țara vecină, bifând a doua victorie din această ediție a CNR Betano, după succesul de la Raliul Argeșului.

Andrei Gîrtofan și Doru Vraja și-au trecut în cont două victorii de probă, atâtea câte au obținut bulgarii Surilov și Zdravko Zdravkov. Sportivii de dincolo de Dunăre au ocupat locul 3 pe podiumul etapei maramureșene, la o diferență 1 minut și 46 secunde de învingători.

Cine a câștigat Super Speciala?

Bogdan Cuzma și localnicul Florin Dorca s-au impus pe Super Speciala de pe Aeroportul Internațional Baia Mare, clasându-se pe poziția a patra a clasamentului general absolut, completând astfel podiumul clasei RC2, unde victoria a fost obținută de Andrei Gîrtofan.

O luptă intensă s-a dat și în clasamentul mașinilor cu tracțiune față, acolo unde victoria a revenit perechii Sebastian Scîrlet – Sebastian Itu, cei doi devenind noii lideri ai ierarhiei. În urma lor s-au clasat hunedorenii Dănuț și Lucian Budai, la o diferență de 16,4 secunde. Clujeanul Marius Sîncrăianu și Robert Patrick Fus au completat podiumul mașinilor cu tracțiune față, profitând și de ieșirea în decor a localnicului David Tarța, chiar pe Power Stage.

Sebastian Scîrlet și Sebastian Itu

Conform organizatorilor, același podium a fost înregistrat și în ierarhia clasei RC4, unde perechea Scîrlet-Itu a preluat conducerea în clasamentul la zi. Raliul Maramureșului 2024 a fost o etapă de excepție pentru Sebastian Scîrlet, cu o triplă victorie în clasamentul juniorilor, unde i-a învins pe Andrei Gheorghiu și pe Andrei Zbigniew Brezsozki.

Frații Mihnea și Natalie Hanea au completat podiumul, ei trecându-și în palmares o dublă victorie în Swift Cup și clasa RC5N. Marius Sîncrăianu s-a impus în ierarhia cupei monomarcă 208 R2 Cup, podiumul fiind completat de ambasadoarea raliului, Alexandra Teslovan, și de învingătorul de la ”debutanți”, localnicul Vasile Ile.

CNR Betano ajunge la Cluj

Rămași singuri în competiție după ieșirea în decor a lui Ciprian Lupu pe prima probă a zilei, timișorenii Samuil Mircea și George Marinescu au terminat etapa maramureșeană în vârful ierarhiilor Clio Rally5 Challenge și clasa RC5.

De cealaltă parte, Radu și Dorina Luca au încheiat cu succes etapa în cadrul Cupei Dacia. La NAT11, maghiarii Tibor Sziklai și Krisztián Kertész s-au clasat pe cea mai înaltă treaptă, performanța lor fiind copiată de Florian Nițurad și Mihai Popa la NAT12.

Pentru a treia etapă consecutivă, soții Flaviu și Andreea Stanciu s-au impus în clasamentul OPEN (și al clasei A2) al Trofeului Rally Start. Ei au fost avantajați și de problemele tehnice ale lui Georgel Boloș, care, secondat de Patricia Hrincă, a dominat ierarhia, podiumul fiind completat de Lorand László și Hunor Sipos, învingătorii de la A1.

După mai multe etape marcate de problemele tehnice, Dorin Alexandrescu și Andrei Moțescu s-au impus în ierarhia absolută a mașinilor istorice, podiumul fiind completat de Andrei Agapian și Ioana Ignat, respectiv localnicul Balázs Botond și Ruxandra Mârza-Lechințan.

La echipe, victoria a fost obținută de CB Rally Vest, cel mai bine clasat echipaj a fost format din Bogdan Cuzma și Florin Dorca. Următoarea etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri Betano, Raliul Clujului, este programată în perioada 21-23 iunie, această rundă fiind și ultima din sezonul 2024 care se va desfășura pe asfalt.