Singurul echipaj românesc din Campionatul Mondial de Raliuri, format din Raul Badiu și Rareș Fetean, și-a făcut debutul în acest sezon cu ocazia Raliului Croației. Cei doi au câștigat 3 probe speciale ale etapei mondiale și privesc cu optimism spre următoarele runde.

Pe un Ford Fiesta Rally4, Badiu a început excelent etapa intrată în premieră în calendarul WRC și a stabilit borna de timp pe shakedown la Junior WRC. Evoluția excelentă a continuat, iar în primele 3 probe, cei doi români s-au impus în două.

Chiar dacă după prima buclă se aflau pe poziția secundă, Badiu și Fetean au întâmpinat probleme la mașina de concurs. Servodirecția și turbina au făcut diferența între extaz și agonie. Prima zi a fost încheiată pe locul 7 la JWRC.

Sâmbătă, în cursa pentru a recupera, a urmat un accident, care le-a curmat definitiv speranța la un loc în top. Duminică, din start ca super rally, Raul Badiu s-a impus în power stage-ul care a închis Raliul Croației, cu un avantaj de 3,9 secunde față de următorul clasat.

Următoarea etapă din calendarul mondial, care are și divizie rezervată pentru juniori, este cea din Portugalia, programată în perioada 20-23 mai.