Credit photo: Mădălin Crăciun

Proiectul Dacia Revival continuă să prindă contur și beneficiază începând de astăzi de un regulament sportiv și unul tehnic, dar totodată și exemple de omologare pentru pasionații care doresc să facă un pas spre competițiile de automobilism sportiv.

Federația Română de Automobilism Sportiv a lansat acest proiect la începutul anului. Dacia Revival este o subcomisia din cadrul Comisiei Naționale de Vehicule Istorice de Competiții și va gestiona exclusiv organizarea și promovarea de competiții pentru automobilele Dacia istorice.

Astfel, începând cu sezonul 2019, modelele Dacia, dinainte de apariția Logan și Sandero (n.r. unde există o competiție dedicată în CNRD), în special modelele 1300 și 1310 vor fi prezente în două grupe special create în acest sens. Prezența va fi accesibilă tuturor deținătorilor unui automobil Dacia care păstrează caracteristicile mașinii originale.

Participanții din cadrul acestui proiect vor fi sprijiniți de FRAS pentru a urma cursurile unor școli de pilotaj la prețuri accesibile. De asemenea, licențele de piloți, dar și cele ale staff-ului, mecanici și mașini de asistență, vor fi oferite gratuit de către FRAS. Totodată, vor primi întreg sprijinul pentru ca mașinile să devină compatibile pentru competițiile oficiale FRAS.

Astfel, sportivii înscriși în proiectul „Dacia Revival” vor putea lua startul (doar cu automobilul Dacia pentru care au fost licențiați) în Campionatul Național de Viteză în Coastă, Campionatul Național de Viteză pe Circuit pentru Istorice, dar și alte campionate din cadrul calendarului FRAS.

Regulamentul sportiv pentru Dacia Revival este disponibil aici.

Regulamentul tehnic pentru Dacia Revival este disponibil aici.

Modelele pentru fișele de omologare sunt disponibile în următoarele variante:

homologation_form_number_5496_group_a

homologation_form_number_5496_group_1

homologation_form_number_5408_group_a

homologation_form_number_5175_group_1

homologation_form_number_5151_group_a

homologation_form_number_1456_group_2

homologation_form_number_1367_group_t

homologation_form_number_1141_group_t

homologation_form_number_550_group_3

homologation_form_number_1290_group_t