Campionatul Național de Off Road a luat startul vineri, la Gilău, în județul Cluj, cu prima rundă programată în acest an, Cupa Banca Transilvania, la care s-au înscris un total de 45 de echipaje.

La capătul celor două zile de competiție dură, Claudiu Peștean, vicecampionul național de anul trecut, care de această dată a făcut echipă cu Tudor Tamaș, a reușit să obțină prima poziție la Extrem, în timp ce podiumul acestei clase a fost completat de Viorel Popa/Dan Lixandra și Bogdan Cord/Adrian Lozinca.

La Open, etapa de la Gilău a fost câștigată de Andrei Mușețeanu și Sorin Melente, un echipaj cu mare experiență, care anul trecut, la Gala Campionilor, a urcat de 4 ori pe podium. Pe poziția secundă i-au urmat Teodor Vișoiu, campionul en-titre la Trial Open, și Marius Pop, locul 1 la copiloți la Tropy Open în 2017, iar pe a treia treaptă a podiumului au urcat Simion Matieș și Alexandru Piedemonte.

La Standard B, Top 3 a arătat astfel: 1. Adrian Cernea/Sorin Popa 2. Nicolae Burada/Traian Mărăcineanu 3. Andrei Hazgan/Răzvan Vișoiu.

La Standard A, campionul en-titre Laurențiu Simonca, în echipă cu Rareș Bucur, s-a impus la deja tradițională etapă de la Cluj, iar pe locurile 2 și trei s-au clasat echipajele Raul Petrea/Romeo Andrieș și Ionuț Fetcu/Andrei Surigiu.

În ceea ce privește Trialul, organizat sâmbătă dimineață, la cariera de piatră Someșul Rece, Andrei Mușețeanu și Sorin Melente s-au impus la Open, Dragoș Codescu și Cosmin Petrișor la Extrem, în timp ce la Standard B și Standard A au câștigat Narcis Andron/Octavian Popanton, respectiv Karol Perețeanu/Simona Popescu.

Rezultatele sunt provizorii până la validarea lor de către Comisia de Competiții.

Următoarea etapă din calendarul Campionatului Național de Off Road se va desfășura în perioada 19-22 aprilie la Baia Sprie sub denumirea de Xtrem Trophy Maramureș.