Weekend-ul ce urmează se anunță unul palpitant pentru lumea motorsportului românesc. Cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Anduranță 2021 va avea loc pe 19 și 20 iunie la Mureș, pe Transilvania Motor Ring, circuit omologat oficial de către FRAS, anunță clubul organizator, Willi Motorsport, printr-un comunicat.

Clasamentul primei etape RES 2021 a fost condus de Radical Romania în clasa GT, Engage Racing la CN-uri și West Competition Racing la Touring Open. Dacă prima etapă s-a desășurat separat, pe clase, la Cursa Regină, de 500km, toate modelele au fost prezente pe pistă în același timp.

După câteva ore bune de întreceri și opriri strategice la pitstop, clasamentul a fost răsturnat, iar în fruntea clasei GT s-a poziționat echipajul Willi Motorsport cu Porsche GT3 Cup, urmărit îndeaproape de cei de la Blitzwolf, tot cu GT3 Cup si Dao Racing, cu Mercedes – AMG GT4 avându-i pe Dragoș Argeșanu și Augustin Drăghiceanu la volan. Acesta este de altfel și clasamentul campionatului în acest moment.

Echipajul Engage Racing, compus din Emil Nestor și Horia Platona, conduce in clasa Open CN cu Norma M20 FC în timp ce echipa BADI Racing, cu Bianca si Eduard Anton la volanul Volkswagen-ului Lupo, este liderul Touring Open.

La Logan Cup, unde sunt înscrise 9 echipaje participante, clasamentul este condus de Ivan Motorsport, ce a obținut maxim de punctaj în ambele etape, urmat de Best Next Pilot, ce a avut o evoluție extrem de promițătoare anul acesta.

Pentru clasamentul complet, puteți vizita https://res.ro/clasament/

Cursele se vor desfășura pe formatul 2 ore + 1 tur, cu pitstop obligatoriu de 4 minute. Debutul verificărilor tehnice va avea loc sâmbătă dimineață, începând cu ora 09:00, urmat de Free Practice de la ora 13:00 și cele 2 curse de calificări:

09:00 – 13:00 – Verificări tehnice
13:30 – 16:15 – Free Practice Open pit lane
16:25 – 16:40 – Calificări RES Touring
16:45 – 17:00 – Calificări CN – GT

Duminică, programul începe la ora 10:00, când echipajele vor beneficia de o oră dedicată pentru Free Practice, iar startul în cursa propriu-zisă se va da în jurul orei 13:40:

10:00 – 11:00 – Free Practice Open pit lane
13:00 – Pit lane Open
13:05 – Pit lane close
13:40 – 15:40 – Race + 1 lap

După două etape desfășurate pe circuitul Motorpark România fără spectatori, din cauza restricțiilor aferente evenimentelor, cursele RES vor putea fi acum urmărite și de publicul prezent la Cerchid. De asemenea, cursa este transmisa în direct pe Look Sport + și pe canalul de YouTube Looksport.