Circuitul Transilvania Motor Ring va avea două etape în acest weekend după ce acum o săptămână a găzduit și runda de drift.

Acest final de săptămână se anunță cel mai aglomerat din istoria Federației Române de Automobilism Sportiv. 10 etape de campionat național sunt programate să aibă loc începând de vineri. De asemenea, tot în aceste zile are loc campania Vaccinare la viteza a șasea, iar doi dintre membrii lotului de juniori vor reprezenta România la Campionatul European de Raliuri.

Startul va fi dat joi după amiază pe circuitul Transilvania Motor Ring, acolo unde până vineri seară va avea loc campania Vaccinare la Viteza a șasea. Astfel, toți cei care vor fi prezenți pe circuit, la centrul de vaccinare special amenajat, și se vor imuniza cu serul Johnson & Johnson, vor avea ocazia să facă o tură în dreapta unor campioni din viteză în coastă, raliuri, drift, circuit și multe alte discipline. Printre cei care au confirmat prezența se numără Mihai Leu, Alex Mirea, Gabi Imre și Sorin Ene.

Vineri va debuta a doua etapă din Campionatul Național de Off Road, care are loc la Slănic Moldova. Tot vineri seara se dă startul celei de-a doua etape și în Campionatul Național de Super Rally. Evenimentul va avea loc pe circuit stradal în Municipiul Târgu Mureș și s-au anunțat la start un total de 35 de piloți, inclusiv din Bulgaria, Ungaria și Franța.

Jerome France a câștigat prima etapă de super rally și are același obiectiv și la Târgu Mureș.

De altfel, Mureșul va fi capitala motorsportului românesc în acest weekend. Pe lângă campania de vaccinare la circuit și etapa pe circuit stradal de la Târgu Mureș, Transilvania Motor Ring va găzdui două etape sâmbătă și duminică. Este vorba de a treia etapă din Campionatul Național de Anduranță (Romanian Endurance Series) și tot a treia rundă din Campionatul Național de Viteză pentru Istorice pe Circuit.

Sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, sunt programate alte două evenimente, în comun urmând să aibă loc a treia etapă atât din Campionatul Național de Super Slalom, cât și din Campionatul Național de Îndemânare Auto. De asemenea, duminică, la Târgu Secuiesc, se vor desfășura etapele din Campionatul Naționale de Karting Electric și Karting Electric Super Slalom.

A cincea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 va avea loc duminică la Magherani, o competiție deja devenită tradiție în zonă.

Tot în acest weekend, la Sibiu, va avea loc a doua rundă din Campionatul Național de Rally Cross.

În Polonia, la prima etapă din Campionatul European de Raliuri, România va fi reprezentată de două echipaje. Lotul național îi va avea la start pe Simone Tempestini și Norbert Maior. Tempestini va concura pe o Škoda Fabia Rally2 evo, urmând să îl aibă în dreapta pe Sergiu Itu, iar Norbert Maior va pilota un model Peugeot 208 Rally4, copilot fiind sora sa mai mică Francesca Maior.