După trei etape în care s-au înregistrat șase învingători diferiți, Campionatul Național Digital de Circuit Betano a înregistrat la Barcelona o schimbare de scenariu. Aceasta a venit din partea lui Oscar Williams, câștigătorul primei manșe de la Nürburgring reușind să repete performanța și la Barcelona. Încă o dată britanicul și-a adjudecat maximul de puncte în etapa din Spania și urcă pe poziția a cincea din campionat.

Liderul a demonstrat, dacă mai era nevoie, că este redutabil la capitolul constanță. Clasat pe poziția a cincea și respectiv a patra în cele două manșe, Dragoș Simion și-a mărit avantajul față de cel mai apropiat rival la 15 puncte. Surpriza etapei a venit din partea lui Aldrin Opran, care s-a impus în manșa secundă și a devenit cel de-al șaptelea pilot care își trece numele pe lista învingătorilor.

CALIFICĂRI: Williams în prim plan

Pentru a doua oară consecutiv, bătălia din calificări i-a dat câștig de cauză lui Oscar Williams, care a a parcurs turul de pistă într-un timp de 1m.47.103, mai rapid cu peste două zecimi față de Florin Mergea, care a reușit să pună mașina echipei Zecarul eSports pe prima linie a grilei de start. Colegul său de echipă – Claudiu Clima – a obținut cel de-al treilea timp, în timp ce Victor Taraș a reușit să i se alăture pe linia a doua.

Mai lent cu peste o jumătate de secundă, liderul campionatului a trebuit să se mulțumească doar cu poziția a cincea, pilotul de la Willi Motorsport urmând să împartă linia a treia cu Leo Borlovan, cel mai bine clasat pilot al grupării GP24 E-Sports. Despărțiți de numai cinci miimi de secundă, Emanuel Gaczella și Maximilian Junger s-au plasat pe linia a patra, urmați de Cristian Moisescu și Mihai Șuțeanu.

Oscar Williams a câștigat prima cursă a serii fără probleme, conducând solitar plutonul de 30 de concurenți.

MANȘA I: Victoria, o formalitate pentru britanic

După recitalul din calificări, Oscar Williams a lămurit soarta primei manșe încă de la start când, plecat din pole position, a țâșnit pe prima poziție fără a se mai uita înapoi. Evoluția sa a lăsat impresia unei simple formalități, britanicul ajungând ca la finalul cursei să aibă peste 12 secunde avans față de ocupantul locului secund, Victor Taraș. Plecat de pe linia a doua a grilei, acesta a reușit destul de rapid să urce pe locul secund și a rămas pe poziție în ciuda presiunii exercitate de Florin Mergea, care și-a adjudecat ultima poziție de pe podiumul de premiere după un duel la cuțite cu colegul său de echipă, Claudiu Clima.

În spatele lor, Dragoș Simion și-a început weekendul cu o clasare pe poziția a cincea, pilotul echipei Willi Motorsport mizând pe atuul constanței. Emanuel Gaczella a trecut linia de sosire pe locul al șaselea, celelalte locuri din Top Ten fiind ocupate de Leo Borlovan, Cristian Moisescu, Sergiu Nicolae și Aldrin Opran.

Cel mai rapid tur: Oscar Williams (CRG Romania Racing), 1m.47.401s.

MANȘA II: Surpriza Opran a confirmat

Plecat din pole position, ca urmare a clauzei de regulament care inversează pozițiile primilor zece clasați în manșa întâi, Aldrin Opran a demonstrat că nu întâmplător a câștigat cele opt poziții în prima parte a weekendului catalan. Pilotul echipei Willi Motorsport și-a fructificat avantajul poziției de pe grilă și a rezistat atacurilor lansate de Emanuel Gaczella, devenind cel de-al șaptelea câștigător din acest sezon.

Gaczella a făcut o cursă excelentă, a câștigat trei locuri față de poziția de pe grilă dar nu a reușit să găsească nicio breșă în apărarea lui Aldrin Opran. Cu evoluții mai sigure de la o etapă la alta, Leo Borlovan a terminat al treilea, diferența de mai puțin de o secundă față de lider fiind mai mult decât elocventă pentru prestația pilotului de la GP24 E-Sports.

Plecat de pe poziția a șasea, Dragoș Simion a câștigat două locuri și a trecut linia de sosire al patrulea, la puțin peste patru secunde față de învingător. Suficient pentru a ridica la 24 numărul punctelor cucerite la Barcelona și pentru a-și păstra fără probleme poziția de lider în campionat.

Pe locul al cincilea, Cristian Moisescu a marcat acest weekend cu o revenire, reprezentantul echipei Virtual Racing Romania păstrând șanse în lupta pentru un loc în plutonul fruntaș al campionatului. Deși a plecat de pe prima linie a grilei, Sergiu Nicolae a trebuit să se mulțumească doar cu poziția a șasea. Remarcabil dacă avem în vedere că a rezistat în fața unui pluton din care au făcut parte Claudiu Clima, Victor Taraș și Oscar Williams.

Ultima poziție din Top Ten a fost adjudecată de Mihai Șuțeanu, cel de-al patrulea reprezentant al grupării Willi Motorsport intrat în acest grup. Plecat de pe poziția a opta a grilei, Florin Mergea n-a mai reușit să repete evoluția sigură din prima manșă.

Câteva greșeli au fost suficiente pentru a-l scoate din bătălia pentru primele locuri, singura sa consolare fiind stabilirea recordului pe tur în manșa secundă. În campionat, tenismanul a pierdut o poziție și ocupă locul al treilea după Dragoș Simion și Claudiu Clima.

Cel mai rapid tur: Florin Mergea (Zecarul eSports), 1m.47.496s.

Etapa următoare este programată la Mugello, în ziua de 15 mai 2020.

Comunicatul poate fi descărcat în varianta completă de aici.

Clasament general provizoriu după 4 etape:
1. Dragoș Simion 104p
2. Claudiu Clima 89p
3. Florin Mergea 86p
4. Leo Borlovan 71p
5. Oscar Williams 70p
6-8. Cristian Moisescu 55p
Bogdan Mutu 55p
Victor Taras 55p
9. Emanuel Gaczella 50p
10. Bogdan Moldovan 48p

  • Rezultatele finale vor fi omologate după rezolvarea contestațiilor de către comisari.