Credit photo: Facebook / Simone Tempestini

Simone Tempestini și Sergiu Itu se află pe locul 9 în Raliul Turciei după primele 13 probe speciale. Aceștia sunt pe poziția secundă în WRC 2, cel mai bun rezultat al unui echipaj românesc în Campionatul Mondial de Raliuri.

Câștigătorii absoluți ai Campionatului Național de Raliuri Dunlop au încheiat vineri pe 13 în topul general și pe 3 la WRC 2, însă sâmbătă au reușit o zi magnifică.

Eligibili pentru WRC 2, aceștia au câștigat în premieră o probă specială în această divizie, fiind cei mai rapizi în proba Datca 2. Mai mult, au reușit al 6-lea timp per total în această probă specială înaintea unor nume mari din automobilismul sportiv mondial.

De altfel, sâmbătă, cu excepția probei 11, când au fost pe 4, Tempestini și Itu au fost de fiecare dată pe podium în clasamentele pe probe ale WRC 2.

În acest moment, echipajul de la Napoca Rally Academy este pe 2 în WRC 2, o performanță istorică pentru automobilisul sportiv românesc. Rezultatul vine la doi ani după ce Tempestini a devenit campion mondial WRC Junior.

„Poziția secundă în WRC 2 după 277 de kilometri de probe speciale. Mâine? Focusat să închei misiunea!”, a declarat Simone pe pagina sa oficială de facebook. Doar 35 de kilometri îi mai despart pe Simone Tempestini și Sergiu Itu de o performanță fabuloasă.

Prima poziție cu patru probe înainte de final este ocupată chiar de liderul WRC 2, cehul Jan Kopecky.

Badiu, obligat să renunțe într-un moment excelent

Celălalt echipaj românesc prezent la Raliul Turciei, format din Raul Badiu și Gabriel Lazăr, a fost nevoit să cedeze pe finalul probei speciale 12. În acel moment cei doi ocupau locul 4 în WRC Junior și se îndreptau spre prima lor victorie pe probe din acest raliu.

De altfel, această etapă a WRC, care se desfășoară pe macadam, s-a dovedit o adevărată mașinărie, care nu a iertat pe nimeni, probele fiind presărate de bolovani care pot crea neplăceri în orice moment piloților.

„Din păcate, ne-am oprit din cauza problemelor la transmisie în timp ce eram pe 4 la general în WRC Junior și vizam prima noastră victorie pe o probă specială. Deoarece regulamentul permite, vom reveni mâine pe probe”, a transmis Raul Badiu pe pagina sa de facebook.

Ultimele patru probe speciale ale Raliului Turciei sunt programate dumnică. Competiția se va încheia cu power stage-ul Marmaris (ora 13:18).