Prima etapă din Campionatul Național de Drift a sezonului 2020 se va desfășura în acest weekend pe circuitul Prejmer din Brașov, iar la start și-au anunțat prezența un număr de 39 de piloți. Surpriza de pe lista de înscrieri este campionul național absolut de raliuri Simone Tempestini.

Evenimentul se va desfășura fără spectatori, pentru a respecta normele impuse de autorități pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, însă fanii vor putea urmări, în direct, duminică, de la ora 16:00, pe Pro X, battle-urile din Top 16.

Cei trei care au dus lupta pentru titlu până în ultima etapă din 2019, Sorin Ene, Ivan Ivanov și Răzvan Frățianu, sunt gata să înceapă lupta pentru supremație în acest sezon. Învingător pentru a doua oară în carieră anul trecut, Frățianu este optimist înaintea startului de la Prejmer. „Îmi era extrem de dor de revenire. Chiar dacă e fără spectatori, abia aștept să începem”, a spus campionul en-titre.

Un total de 20 de concurenți s-au înscris la Clasa Pro, printre aceștia numărându-se și campionul național absolut de la raliuri, Simone Tempestini. Acesta a obținut licența cu succes pentru drift, iar sâmbătă va fi prezent la antrenamentele oficiale. „Întotdeauna mi-a plăcut partea asta de show și va fi o experiență plăcută, sunt convins. Iau în calcul să particip la toate etapele dacă programul internațional îmi va permite”, a afirmat Tempestini, care va pilota un BMW e36 de 500 de cai putere.

La Clasa Pro își va face debutul și Claudiu Adam, campionul en-titre al Clasei Semi Pro, titlu cucerit la numai 17 ani.

Ultima oară când circuitul de la Prejmer a găzduit o etapă națională de drift s-a întâmplat în 2018, atunci când victoria i-a revenit lui Călin Ciortan. Aflați pe podium la acea rundă, Cătălin Trifan și Radu Moise vor fi prezenți și în acest weekend la startul sezonului 2020.