Pilotul Leo Borlovan a câștigat etapa 1 a Campionatului Național de Super Rally (CNSR), desfășurată la Alba Iulia, pe un circuit stradal organizat în zona cetății.

La volanul unui Funyo SP05 Evo, Leo a scos un timp impresionant (3:07,123), fiind urmat în clasamentul general de Dragoș Savloschi (3:09,154 – Radical Prosport E) și de Adrian Teslovan (3:18,403 – Ford Fiesta R5).

Veni, vidi, vici! O etapă excepțională, am luat pas cu pas fiecare antrenament și manșă de concurs și am făcut tot posibilul sa găsim un setup potrivit pentru a obține maximul din potențialul mașinii. Mă bucur foarte mult pentru această victorie în acest oraș frumos, Alba Iulia”, a precizat Borlovan junior.

Pilotul bănățean a continuat: ”Vreau să le mulțumesc tuturor susținătorilor mei și partenerilor care au facut posibilă participarea mea, dar și fanilor din Alba Iulia, cărora am putut să le oferim un spectacol automobilistic extraordinar. Vreau să felicit organizatorii și autoritățile din Alba Iulia pentru o desfășurare și o atmosferă excepționale și, nu în ultimul rând, pentru un traseu foarte bun.

Încurajat de succesul de la Alba Iulia, pilotul în vârstă de 23 de ani are planuri ambițioase pentru restul sezonului: „Aștept cu nerăbdare etapa a 2-a de la Timișoara, o etapă care mi-a îndeplinit un vis anul trecut și anume prima mea victorie acasă, într-o manieră în care nu mi-aș fi imaginat vreodată. Mă gândesc la un titlu de campion absolut la Super Rally? Bineînțeles! Dacă am susținerea și materialul de concurs necesare, nu văd de ce nu aș putea câștiga.”

A 2-a etapă a Campionatului Național de Super Rally (CNSR) este programată în perioada 9-10 august, la Timișoara.